Restoranto

Restoranto: een app tegen voedselverspilling

Ik hoor jullie denken: een app tegen voedselverspilling? Hebben we dat al niet eerder voorbij zien komen op Awkward Duckling? Dat klopt helemaal! Een tijd geleden liet ik jullie al kennismaken met Get Chef’s: een handige app die in juli is gelanceerd waarmee voedselverspilling in de horeca wordt tegengegaan. Restoranto heeft een soortgelijk streven, maar er zijn nooit genoeg mooie en duurzame initiatieven als je het mij vraagt. Met de app van Restoranto krijgen gebruikers last-minute kortingen op eten en drinken bij lokale restaurants. Hiermee profiteren klanten van mooie deals en wordt voedselverspilling in de horeca tegengegaan. Een win-win situatie dus!

Restoranto

De app van Restoranto is in juni gelanceerd en groeit al in rap tempo. Restoranto is, in tegenstelling tot Get Chef’s, niet bedoeld voor mensen thuis die een maaltijd willen afhalen of op het laatste moment besluiten toch nog uit eten te gaan. Met deze app krijgen restaurants de mogelijkheid om last-minute aanbiedingen te sturen aan mensen die al in de buurt zijn zodat de restaurants zo hun lege tafels kunnen vullen. Via gps lokaliseert de app waar jij je bevindt en selecteert vervolgens restaurants die bij jou in de buurt zitten. Je krijg vervolgens een overzicht van de verschillende deals van de restaurants en wanneer je besluit gebruik te maken van één van deze deals word je binnen een uur verwacht bij het restaurant. Op dit moment sluiten steeds meer restaurants in Rotterdam zich aan en zijn de ontwikkelaars van de app bezig met het lanceren van de app in Utrecht en in Delft. Ik verwacht zeker dat ook restaurants in andere steden in ons land zich rap zullen aansluiten bij dit mooie initiatief zodat iedereen in Nederland kan profiteren van fijne kortingen en kan helpen bij het tegengaan van voedselverspilling.

Restoranto

Een fijn pluspunt is dat Restoranto voor elke geboekte maaltijd een maaltijd doneert aan mensen die honger lijden in Afrika. Niet alleen serveren ze die maaltijden: de ingrediënten worden ook ingekocht bij lokale boeren zodat de lokale economie ook nog eens wordt gestimuleerd. De app van Restoranto is gratis te downloaden via de App Store of Google Play. Kijk voor meer informatie over dit mooie initiatief op de website van Restoranto.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/Restoranto/
Bron foto 2: http://restoranto.com/
Bron foto 3: https://www.facebook.com/Restoranto/There are no comments

Add yours