ResQ

ResQ tegen voedselverspilling

Het aantal platformen dat zich inzet tegen voedselverspilling neemt deze zomer in rap tempo toe. Al eerder schreef ik over Get Chef’s en Restoranto, twee handige apps die voedselverspilling binnen de horeca tegengaan, en nu is deze week ook het platform ResQ gelanceerd om voedselverspilling bij restaurants, bakkerijen, cafés en hotels tegen te gaan.

De app werkt erg eenvoudig. Restaurants en andere horecagelegenheden kunnen via het platform hun maaltijden aanbieden en de consument kan vervolgens een maaltijd naar keuze met korting kopen via de dienst welke vervolgens voor de aangegeven sluitingstijd worden opgehaald bij het restaurant. De meeste maaltijden worden na de lunch en rond etenstijd aangeboden via de app. Op dit moment zijn er al meer dan 15 deelnemende restaurants in Amsterdam, waaronder Peperwortel, Gary’s Deli, Lite/Dark, Studio/K en De Eetfabriek.

ResQ is een van oorsprong Fins initiatief dat begin dit jaar is opgestart en in rap tempo aan het groeien is. De dienst is ook al actief in Zweden en Estland en sinds deze week dus ook in ons eigen land. Voor nu is het platform alleen nog actief in Amsterdam, maar in september zal de dienst ook worden uitgebreid naar Utrecht en Den Haag. De ResQ app is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play. Voor meer informatie over dit nieuwe platform kun je een kijkje nemen op de website van ResQ.There are no comments

Add yours