Minimalism-a Documentary About The Important Things

Kijktip: Minimalism-A Documentary About the Important Things

We zijn met z’n allen moe van het meer willen, meer moeten en meer kunnen. Minderen is de tendens van de laatste jaren en minimalisme spreekt een steeds grotere groep mensen aan. Maar wat is minimalisme nu eigenlijk en hoe kan het leven beter worden met minder? Dit staat centraal in de documentaire Minimalism: A Documentary About the Important Things.

Minimalism: A Documentary About the Important Things is een documentaire van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Inderdaad, de twee oprichters van The Minimalists die ook de bedenkers waren van The Minimalism Game. De documentaire onderzoekt de betekenis en de veelzijdigheid van minimalisme door kijkers een blik te laten werpen in het leven van verschillende minimalisten wereldwijd. Joshua Fields Millburn benadrukt in de documentaire dat zij geen probleem hebben met consumptie, maar dat het probleem ligt bij de aanname dat we zouden moeten consumeren. Minimalisme betekent voor The Minimalists dan ook dat ze de controle over hun leven terugnamen en de documentaire laat dan ook zien wat zij verstaan onder minimalisme, hoe zij hun leven hebben ingericht en hoe ze een vervullend leven leiden met minder.

Ben je benieuwd geworden naar de documentaire? De documentaire is te bekijken op Netflix. Wil je meer weten over de documentaire? Neem dan eens een kijkje op de website van Minimalism: A Documentary About the Important Things of bekijk de trailer hieronder.

8 gedachten over “Kijktip: Minimalism-A Documentary About the Important Things”

  1. Zo vet! Ik luister nu ongeveer een halfjaar naar hun podcast en word zo geïnspireerd door hen. In juni heb ik The Minimalist Game gedaan, waarover ik ook een artikel op mijn blog schreef. Ik ben zo benieuwd naar de docu! Heb jij ‘m al gezien of ga je naar Kriterion?

    1. Oh, hebben ze ook een podcast? Daar moet ik dan maar eens naar op zoek dan, bedankt voor de tip! Ik heb de docu zelf nog niet gezien en wil graag naar deze vertoning in Kriterion, maar weet nog niet zeker of ik het ga redden.

  2. Dit lijkt me zo tof, ik moest wel lachen om het ‘buy 17,66’-pop-upje in de hoek. Maar ik snap ook wel dat zij niet van de wind kunnen leven. Het neemt in elk geval geen ruimte in, hooguit in je hoofd en op je computer. De 4e kan ik ook niet, maar vast wel bij een andere gelegenheid. En ik ga ook maar eens op zoek naar de podcast.

    1. Ja, raar he? Vond het ook wel erg prijzig, al komt dat pakket met 4 uur aan extra filmmateriaal, geloof ik. Ze moeten er inderdaad toch wat aan verdienen en volgens mij verkopen ze de docu niet op dvd (in het kader van minimalisme, haha).

  3. Heb je m uiteindelijk gekeken? Ben benieuwd naar de review. Ik luister wel eens naar de podcasts en lees de blog regelmatig. Ik vraag me af of de film echt nieuwe inzichten geeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *