Foenix Apeldoorn

Kringloop Foenix in Apeldoorn

Jullie zullen ondertussen vast wel weten dat ik gek ben op kringloopshoppen. Ik bezoek zeer regelmatig de kringloopwinkels bij mij in de buurt en ik vind het ontzettend leuk om in een andere stad nieuwe kringloopwinkels te ontdekken. Zo bracht ik onlangs voor het eerst een bezoek aan 2 kringloopwinkels van Foenix in Apeldoorn. Vandaag lees je alles over deze ontzettend leuke winkels.

Foenix Apeldoorn

Eind vorig jaar ben ik verhuisd naar Deventer en alhoewel ik erg vaak een bezoek breng aan kringloopwinkel Het Goed in Deventer had ik tot voor kort de omgeving nog niet echt verkend wat betreft andere kringloopwinkels. Gelukkig ontdekte ik kringloopwinkel Foenix in Apeldoorn en ik was direct erg onder de indruk van de grootte en het aanbod van Foenix. Kringloopwinkel Foenix heeft maar liefst 3 verschillende vestigingen in Apeldoorn en aan 2 van deze vestigingen, die op het Zwitsalterrein en die aan de Molenmakershoek, bracht ik onlangs een bezoek.

Foenix Apeldoorn

Stichting Foenix is al meer dan 30 jaar actief als kringlooporganisatie in Apeldoorn. Natuurlijk zijn zij actief in de inname en verkoop van tweedehands goederen, maar daarnaast werken zij ook aan de verzameling, demontage en sortering van elektrische apparaten zodat deze gerecycled kunnen worden en biedt Foenix reïntegratietrajecten aan voor verschillende groepen mensen om deze mensen op te vangen, te begeleiden en te reïntegreren richting de reguliere arbeidsmarkt. Ook bieden zij een Repair Café en een fietsreparatieservice aan.

Foenix Apeldoorn

Bij Foenix vind je een enorm uitgebreid assortiment aan kleding, boeken, meubels, speelgoed, serviesgoed en interieuritems. Alle producten zijn overzichtelijk in specifieke hoeken per productgroep ingedeeld en de winkels van Foenix zijn overzichtelijk en netjes ingericht wat het winkelen erg prettig maakt. De vestiging op het Zwitsalterrein bestaat uit één verdieping met vooral een ruim assortiment aan kleding, boeken en serviesgoed terwijl de vestiging aan de Molenmakershoek bestaat uit 2 verdiepingen en naar mijn idee een uitgebreid assortiment aan meubels en boeken heeft. Daarnaast vind je bij Foenix een mooi assortiment aan geupcyclede meubels en accessoires van ’s Heeren Loo Originals die zijn vervaardigd door cliënten van Schuylenburg, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De Foenix vestiging op het Zwitsalterrein heeft daarbij een heel leuk en groots opgezet café waar je plaats kunt nemen voor een kop koffie en iets lekkers. Het café bestaat uit allemaal kleurrijke zithoeken en tafels en is sfeervol aangekleed met kunst aan de muren en gezellige aankleding op de tafels.

Foenix Apeldoorn

Wat bijzonder aan Foenix is dat alle producten in de winkels zijn voorzien van een sticker met prijs en datum. Wanneer je het product aanschaft betaal je in principe de prijs op de sticker, tenzij je het product aanschaft na deze datum: dan betaal je slechts de helft van de prijs! Wij hadden enorm veel geluk en wisten een heleboel leuke puzzels en boeken voor de helft van de prijs aan te schaffen zonder dat we het eigenlijk doorhadden. Echt een leuke verrassing bij de kassa!

Foenix Apeldoorn

Kringloop Foenix heeft maar liefst drie verschillende vestigingen in Apeldoorn. Je vindt Foenix aan de Molenmakershoek 7, op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg 136 en op Aruba 6. In de vestiging aan de Vlijtseweg vind je ook een permanent Repair Cafe welke geopend is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 en in de vestiging aan Aruba kun je terecht voor service en reparaties aan fietsen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00. Wil je meer weten over de kringloopwinkels van Foenix, het aanbod of het aanleveren van goederen? Neem dan eens een kijkje op de website van Foenix.

4 gedachten over “Kringloop Foenix in Apeldoorn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *