Marcel’s Green Soap

Ecologische schoonmaakmiddelen: Marcel’s Green Soap

Onlangs ben ik begonnen met een nieuwe reeks artikelen op Awkward Duckling over ecologische schoonmaakmiddelen. In deze nieuwe reeks zal ik regelmatig een ecologisch schoonmaakmiddel onder de loep nemen en beoordelen op duurzame criteria als milieu, dierenwelzijn, eerlijke handel en ingrediënten. Vandaag is het de beurt aan een relatief nieuw schoonmaakmiddel op de markt: Marcel’s Green Soap.

De beloften van Marcel’s Green Soap zijn groots: het ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het is 100% natuurlijk. Daarnaast belooft het merk rekening te houden met mens, dier en milieu. Precies waar we allemaal naar op zoek zijn natuurlijk! Het assortiment is in elk geval al veelbelovend want ook al is Marcel’s Green Soap een relatief nieuw merk op de markt, ze hebben toch al afwasmiddel, allesreiniger, allesreiniger spray en handzeep in het assortiment. Elk product is verkrijgbaar in verschillende geuren, waaronder Radijs & Bergamot, Sinaasappel & Jasmijn, Basilicum & Vetiver, Sandelhout & Kardemom. Patchouli & Cranberry en Lavendel & Kruidnagel.

Marcel’s Green Soap is een initiatief van Marcel: vader van 3 kinderen hier in ons eigen land. Meer dan 20 jaar werkte hij voor diverse grote bedrijven zoals Robijn en Douwe Egberts en hij had dus volop ervaring met het in de markt zetten van producten. Zijn kinderen opperden op een dag dat hij zijn eigen merk schoonmaakmiddelen zou moeten maken en zo geschiedde het. Marcel bracht een lijn ecologische schoonmaakmiddelen op de markt die voldoet aan drie beloftes:

  • het ruikt lekker
  • maakt goed schoon
  • 100% natuurlijk

Marcel's Green Soap

De producten van Marcel’s Green Soap bevatten geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor en ammonia en bestaan volledig uit hernieuwbare ingrediënten. Dit wil zeggen dat er geen gebruik is gemaakt van petrochemische stoffen (aardolie). Daarvoor in de plaats wordt er olie gebruikt van planten en vruchten, zoals zonnebloemolie. Wel wordt er voor de productie van deze producten gebruik gemaakt van palm en kokosnoot. Op de website van Marcel’s Green Soap is te lezen dat ze enkel gebruik maken van gecertificeerde duurzame palm- en kokosolieproducten om zo de duurzame groei te ondersteunen. De producten zijn daarnaast voor 99% biologisch afbreekbaar, alleen het zout is niet af te breken zoals de andere ingrediënten. De geuren in de schoonmaakmiddelen komen voort uit het gebruik van etherische olie. Nog een positief punt aan Marcel’s Green Soap is dat alle producten uit Nederland komen en in Nederland blijven. Hierdoor leggen de producten weinig kilometers af en dit scheelt enorm qua CO2 uitstoot.

De verpakking is gemaakt van recyclebaar plastic (HDPE) zonder kleurstoffen. Dit is jammer, maar helaas geldt dit voor de meeste (ecologische) schoonmaakmiddelen omdat plastic nu eenmaal de meest efficiënte verpakking is. Bepaalde merken bieden tappunten voor navulling van de verpakkingen, maar dit is (nog) niet het geval voor de producten van Marcel’s Greep Soap. Wel werken ze aan een alternatieve verpakking omdat ze ook bij Marcel’s Green Soap aangeven het jammer te vinden dat er zoveel plastic flessen geproduceerd worden. Alle producten van Marcel’s Green Soap zijn dierproefvrij. Dit geldt voor de productie van de schoonmaakmiddelen en voor de leveranciers waar Marcel’s Green Soap mee samenwerkt. De producten zijn ook veilig te gebruiken in de omgeving van dieren. Alhoewel er wel gebruik wordt gemaakt van enkele biologische ingrediënten (zoals de oliën) zijn de schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap zelf niet volledig biologisch en ze dragen dus ook geen biologisch keurmerk.

De producten van Marcel’s Green Soap zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Marqt en Big Green Smile. Voor meer informatie over de producten in het assortiment of overige verkooppunten in ons land kun je een kijkje nemen op de website van Marcel’s Green Soap.

Andere ecologische schoonmaakmiddelen waarin je misschien geïnteresseerd bent:

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are no comments

Add yours