BinnensteBuiten

Kijktip: BinnensteBuiten over Aardehuizen en Bieterballen

Onlangs maakte ik kennis met het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten, een ontzettend leuk programma dat elke werkdag wordt uitgezonden en waarin de kijker kennismaakt met inspirerende verhalen en initiatieven binnen de thema’s huis en interieur, tuin en natuur en eten en drinken. In deze specifieke aflevering staan de prachtige duurzame Aardehuizen in Olst en de bieterballen van Jonathan Karpathios centraal.

Het programma BinnensteBuiten wordt al sinds 2015 uitgezonden en is ondertussen toe aan zijn tweede seizoen. Alhoewel het programma dagelijks op de buis is en er al behoorlijk veel onderwerpen aan bod zijn gekomen vond ik deze uitzending vooral erg interessant en een echte aanrader voor liefhebbers van duurzaamheid. In de aflevering van donderdag 5 mei maakte men in de uitzending kennis met de Aardehuizen in Olst. Deze bijzondere woongemeenschap bestaat uit woningen die zó gebouwd zijn dat de bewoners zo energieneutraal mogelijk leven. De Aardehuizen zijn prachtig om te zien en alhoewel het artikel maar kort is maak je toch op een leuke manier kennis met deze duurzame en bijzondere manier van leven. In dezelfde aflevering ontmoet culinair expert Alain Caron chef-kok Jonathan Karpathios die zijn eigen groente kweekt in een enorme kas en Jonathan Karpathios laat zien hoe zijn befaamde bitterbal van biet wordt gemaakt.

BinnensteBuiten wordt elke werkdag uitgezonden om 18.45 uur op NPO2 en elke zaterdagmiddag om 17.10 uur worden de hoogtepunten van de week samengevat in een weekendeditie. Kijk voor meer informatie over dit leuke programma of voor het terugkijken van oude afleveringen op de website van BinnensteBuiten.

4 gedachten over “Kijktip: BinnensteBuiten over Aardehuizen en Bieterballen”

  1. Wat leuk! Nou, zoiets had mijn moeder het inderdaad over. Earthships en cob-houses. Ik wil zo’n brood oven daarvan gaan maken eigenlijk. Lijkt me supertof Jamie Oliver deed dit al eens geloof ik, een hele poos terug. Ik ben die aflevering van binnenstebuiten nu gelijk aan het terugkijken. ^_~ Alles goed verders met jou? Liefs,
    Mijntje.

    1. Wat leuk dat je de aflevering gelijk bent gaan kijken! Ik had via een linkje die jij me had doorgestuurd al eens gehoord van earthships, maar ik wist niet dat ze ook gewoon hier in Olst in Nederland stonden, zo grappig. Zo’n broodoven heb ik inderdaad al eens bij Jamie Oliver gezien, het zou relatief makkelijk te maken moeten zijn, al durf ik er zelf niet zo goed aan te beginnen ;). Met mij is verder alles goed hoor, druk in de weer met twee kindjes nu :). Hoe is alles met jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *