ASN Bank Wereldprijs 2016

ASN Bank Wereldprijs 2016

Elk jaar organiseert de ASN Bank de ASN Bank Wereldprijs, een wedstrijd voor mensen met mooie ideeën voor een betere wereld. Door middel van deze prijs wil de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren en dit jaar wordt de wedstrijd alweer voor de 9e keer georganiseerd.

Ook dit jaar worden diverse initiatiefnemers gestimuleerd om met hun idee deel te nemen aan de wedstrijd als hun project valt binnen één van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank:

  • Duurzame energie, natuur en milieu
  • Eerlijke handel, mode en voeding
  • Kinderrechten en onderwijs
  • Veiligheid en sociale cohesie
  • Zorg & Welzijn

Tijdens het traject worden tien inzendingen geselecteerd voor deelname en daaruit wordt in elke categorie een winnaar geselecteerd door de vakjury en wordt er aan de hand van de stemmen vanuit het publiek ook een Publieksprijs uitgereikt. De vakjury bestaat onder andere uit Ynzo van Zanten, oprichter van GreenInc., Marieke Eyskoot, sustainable fashion expert en auteur van Talking Dress, en Niek van Hengel, oprichter van Granny’s Finest. Gedurende het traject worden de initiatiefnemers geholpen door middel van trainingen, coaching en publiciteit en daarnaast maken zij kans op een geldprijs variërend tussen de €5000,- en €20.000,-. De ASN Bank Wereldprijs is voor ondernemers een uitgelezen kans om hun ideeën om te zetten in actie en meer publiciteit te krijgen voor hun initiatief. Verschillende succesvolle ondernemers hebben al deelgenomen aan eerdere edities, zoals Seepje, Yoni, LENA the fashion library en Fairphone.

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2016 is op 1 augustus gestart en loopt tot 23 september. Inschrijven kan via https://www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs. Stemmen op jouw favoriete project voor de Publieksprijs kan tussen 7 en 16 november en op 16 november vindt de uitreiking van de prijzen plaats en wordt maar liefst €40.000,- verdeeld over de 5 winnaars.There are no comments

Add yours