Landelijke Open Imkerijdagen

Landelijke Open Imkerijdagen 2016

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in bijen, de imkerij of wil je meer weten over hoe je kunt helpen om de bijenstand te verbeteren? Dan zit je dit weekend helemaal goed want op 9 en 10 juli worden de Landelijke Open Imkerijdagen weer georganiseerd. Imkers en verenigingen door het hele land openen hun imkerij om geïnteresseerden kennis te laten maken met hun vak en de unieke mogelijkheid te bieden om het houden van bijen van dichtbij te beleven.

Landelijke Open Imkerijdagen

De Landelijke Open Imkerijdagen zijn een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Dit jaar vindt dit evenement alweer voor de 7e keer plaats en landelijk doen zo’n 270 individuele imkers en lokale imkerverenigingen mee. Niet alleen is dit de uitgelezen gelegenheid om lokale honing direct van de imkerij te kopen, je kunt ook uitgebreid kennis maken met de imkerijen bij jou in de buurt. Zo leer je alles over wat een imker doet, hoe het oogsten van de honing in zijn werk gaat en hoe een bijenvolk functioneert. Neem een kijkje in een bijenkas of vraag informatie over hoe je jouw tuin zo bijvriendelijk mogelijk kunt inrichten om zo bij te dragen aan het verbeteren van de bijenstand.

Landelijke Open Imkerijdagen

De Landelijke Open Imkerijdagen vinden plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juli door het hele land. De toegang tot de diverse imkerijen is gratis en vaak geniet je bij de imkers ook nog van een heerlijk hapje en drankje terwijl je volop geïnspireerd wordt. Voor een overzicht van alle deelnemende imkerijen en verenigingen in ons land kun je een kijkje nemen op de website van de NBV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *