Just Eat It.

Kijktip: Just Eat It.

De afgelopen twee jaar is er in toenemende mate meer aandacht voor voedselverspilling. Consumenten worden meer en meer aangespoord om voedselverspilling thuis tegen te gaan, bijvoorbeeld met het 24Kitchen programma Ten Minste Eetbaar Tot, en ook op andere plekken in de keten wordt deze verspilling bestreden door mooie initiatieven als Get Chef’s en Instock. Dit is zeker geen overbodige moeite want met z’n allen gooien we enorm veel voedsel weg waar eigenlijk helemaal niets mis mee is. Dit wordt op treffende manier duidelijk gemaakt in de documentaire Just Eat It.

Just Eat It.

Just Eat It. a Food Waste Story is een Canadese documentaire uit 2014 waarin Jen en Grant besluiten om een half jaar lang te leven van voedsel dat eigenlijk weggegooid zou worden om zo meer te weten te komen over voedselverspilling: van boerderij tot aan de huizen van consumenten. Ze kopen producten in de supermarkten die eigenlijk niet verkocht zouden worden, ze halen producten op die in het vuilnis zouden belanden en met grote regelmaat halen ze tassen vol uit containers bij winkels, groothandels en andere bedrijven. Alhoewel ze in de eerste instantie bang waren om niet genoeg te eten en te drinken te hebben bleek het tegenovergestelde waar: het werd een race tegen de klok om hun kasten en koelkast leeg te eten en ze moesten meer producten in de containers laten liggen dan dat ze mee naar huis konden nemen. De documentaire maakt op pijnlijke manier duidelijk hoe omvangrijk en absurd de voedselverspilling op diverse plekken in de keten eigenlijk is. Voor een preview van de documentaire kun je onderstaande trailer bekijken.

Just Eat It. werd afgelopen weekend vertoond tijdens het Viva Las Vega’s Food Festival. Voor meer informatie over de documentaire of tips om zelf voedselverspilling tegen te gaan kun je een bezoek brengen aan de website van Just Eat It. Hier vind je ook een overzicht van alle screenings wereldwijd en kun je de dvd bestellen.

Bron foto’s: http://www.foodwastemovie.com/

4 gedachten over “Kijktip: Just Eat It.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *