HappyCow app

HappyCow

Sinds enkele maanden ben ik van een flexitariër die maar heel af en toe vlees of vis at naar vegetariër gegaan. Deze beslissing heb ik natuurlijk niet van het één op het andere moment gemaakt, hier zijn jaren getwijfel en een geleidelijke aanpassing aan mijn eetpatroon aan vooraf gegaan. Toen ik tijdens deze zwangerschap tot het besluit kwam om geen vlees en vis meer te eten stond het idee van het eten van vlees en vis me al tegen en de uiteindelijke overstap bleek enorm makkelijk te zijn. Natuurlijk is het niet altijd even eenvoudig: mijn man en zoon eten nog wel sporadisch vlees en vis en als we buiten de deur eten valt het me keer op keer weer op dat het niet altijd even simpel is om vegetarische opties op het menu te vinden. Gelukkig bestaat er voor dit laatste probleem een heel handige oplossing, namelijk HappyCow.

HappyCow app

HappyCow is een website en app opgericht in 1999 door vegetariërs en veganisten die het voor reizigers en mensen wereldwijd eenvoudiger wilden maken om gezonde, vegetarische en veganistische voeding te vinden. Ze hebben door de jaren heen een behoorlijk grote online community opgebouwd bestaande uit leden van over de hele wereld en al die leden samen verzamelen op HappyCow de leukste hotspots en restaurants voor vegetariërs en veganisten. De website van HappyCow is sowieso een bron van informatie voor vegetariërs en veganisten over plantaardig eten, reizen, gezondheid en nog zoveel meer, maar ik wil het vandaag voornamelijk hebben over hun ontzettend handige app. In de app kun je op eenvoudige manier zoeken naar vegetarische of veganistische locaties bij jou in de buurt. Je kunt filteren op jouw voorkeur en ook aangeven wat het zoekbereik moet zijn en eventueel zelfs een zoekterm opgeven. Natuurlijk vind je een overdaad aan veggie opties in grote steden als Amsterdam, maar zelfs in minder grote steden als Deventer komen er een aantal fijne opties uit de app, zoals De Kleinste Soepwinkel, Bagels & Beans en Ekoplaza. Niet alleen wordt per locatie aangegeven of deze vegetarische of veganistische opties aanbiedt en krijg je meer informatie over de locatie en de adresgegevens, je kunt hier ook duidelijk zien of de locatie geopend is, in welke prijsklasse deze valt en sommige locaties hebben ook een beoordeling ontvangen van andere gebruikers van de app. Zo heb je altijd een handige tool voorhanden om vegetarische en veganistische opties te vinden als je onderweg bent.

HappyCow app

De HappyCow app is te downloaden in de Google Playstore en de App Store. Er is zowel een gratis versie als een (volledige) betaalde versie beschikbaar voor € 3,99. Natuurlijk kun je ook altijd het volledige overzicht van vegetarische en veganistische gelegenheden op de HappyCow website vinden.

6 gedachten over “HappyCow”

    1. Ik vind het soms ook erg moeilijk om een restaurant of lunchroom te vinden waar er genoeg keuze is aan vega opties, vooral buiten de grote steden, en dan is deze app echt ideaal. Zo ga je tenminste goed voorbereid ergens heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *