GMO OMG

Kijktip: GMO OMG

De laatste weken ben ik lichtelijk verslaafd aan documentaires over gezondheid en voeding, zoals jullie misschien wel hebben gemerkt aan mijn kijktips. Van documentaires over de schadelijke gevolgen van suiker in ons dieet, zoals Fed Up en That Sugar Film, tot documentaires over plantaardig eten, zoals Cowspiracy en Forks over Knives, ik heb zo ongeveer alle documentaires binnen dit genre van de laatste jaren wel gezien. Groot was dan ook mijn verbazing dat ik op Netflix stuitte op een documentaire die ik nog niet had gezien en die toch zeker wel de moeite waard is. Ik heb het over GMO OMG, een indrukwekkende Amerikaanse documentaire over genetisch gemodificeerde voeding en de invloed hiervan op landbouw, voedseldiversiteit en gezondheid.

De documentaire GMO OMG verscheen in 2013 en is gemaakt door Jeremy Seifert, een nieuwsgierige vader die besloot uit te zoeken wat er precies in het voedsel zit dat hij zijn kinderen voorschotelde. Hij komt al gauw tot de conclusie dat genetische modificatie al diep in onze voedselketen is doorgedrongen en hij besluit uit te zoeken wat dit voor consequenties heeft voor onze landbouw en onze gezondheid. Dit leidt hem door heel Amerika en tijdens zijn trip brengt hij bezoekjes aan diverse boeren en grote bedrijven als Monsanto die niet alleen genetisch gemodificeerde zaden leveren, maar ook nog eens grootleverancier is van pesticiden.

Voor iedereen die meer wil weten over genetische modificatie, gezondheid en grote organisaties als Monsanto is deze documentaire een absolute aanrader. Je kunt natuurlijk ook het artikel dat ik al eerder schreef over genetische modificatie lezen. De documentaire GMO OMG is te bekijken op Netflix. Wil je alvast een voorproefje dan kun je de trailer voor de film hieronder bekijken.There are 3 comments

Add yours

Post a new comment