zero waste home

Mijn 3 favoriete boeken over zero waste

Awkward Duckling bestaat alweer bijna 2 jaar en in die tijd heb ik samen met mijn gezin grote stappen gezet in het verminderen van ons afval in huis. Dit heb ik mede kunnen doen omdat ik volop inspiratie opdoe op verschillende blogs en uit verschillende boeken. Natuurlijk heb ik door de tijd heen deze leestips met jullie gedeeld, maar vandaag wil ik graag mijn drie absoluut favoriete boeken over zero waste met jullie delen. 

Leven Zonder Afval – Emily-Jane Lowe Townley

Leven Zonder Afval

Een boek dat zeker onmisbaar is geweest in mijn stappen naar het verminderen van afval en het duurzamer leven in huis is Leven Zonder Afval van de uit Baarn afkomstige Emily-Jane Lowe Townley. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen legt ze stap voor stap uit hoe je het afval in jouw dagelijks leven kunt verminderen en hoe je heel eenvoudig zelf veel verzorgingsproducten en schoonmaakproducten kunt maken. Een onmisbare bron van informatie voor iedereen die op een toegankelijke manier kennis wil maken met de zero waste lifestyle.

Zero Waste Home – Bea Johnson

Zero Waste Home

Bea Johnson mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje als wereldwijde zero waste goeroe. Met haar boek Zero Waste Home helpt ze iedereen met de ambitie om te minimaliseren en duurzamer te leven met praktische tips, ervaringen en een aantal onmisbare DIY recepten. Het boek is, in tegenstelling tot Leven Zonder Afval, veel meer verhalend en daarom misschien minder geschikt om er even snel bij te pakken als je op zoek bent naar een specifieke tip, maar evengoed in mijn optiek onmisbaar voor zero wasters.

Niets Verspillen Doe Je Zo! – Stéphanie Araud-Laporte

niets verspillen doe je zo

In tegenstelling tot bovenstaande boeken is het boek Niets Verspillen Doe je Zo! van Stéphanie Araud-Laporte veel meer een naslagwerk dan een echt leesboek. Het boek staat boordevol informatie om duurzamer om te gaan met kleding, voedsel en vervoer, maar geeft ook een heleboel tips op duurzamer te wonen, tuinieren en te verzorgen. Er ligt in het boek een sterke nadruk op hergebruik en zelf maken, net zoals in bovenstaande boeken, en je vindt in het boek dus veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan met allerlei DIY’s.There are no comments

Add yours