Bag It

Kijktip: Bag It

Nu Plastic Free July is aangebroken en veel van ons deelnemen aan het Plasticdieet, georganiseerd door Opgemärkt, is het natuurlijk altijd handig om je te laten inspireren door mooie initiatieven en leerzame documentaires. Eén documentaire over plastic afval die een grote indruk op mij heeft gemaakt is Bag It, waarin de schokkende cijfers van plastic gebruik in voornamelijk de Verenigde Staten naar voren komen en er tevens veel aandacht is voor de invloed van al dit plastic op het milieu en onze gezondheid.

Bag It

In de documentaire Bag It wordt de Amerikaan Jeb Berrier gevolgd in zijn pogingen om het plastic gebruik in zijn eigen leven te verminderen. Het begint allemaal met de single-use plastic tasjes die je in Amerika zoveel ziet, maar gaandeweg ontwikkelt de documentaire en het onderzoek van Jeb zich veel verder. Jeb is een ‘doorsnee’ Amerikaan die aan de hand van een paar eenvoudige vragen en veranderingen op onderzoek uitgaat naar de origine van plastic, de invloed van plastic op het milieu en uiteindelijk zelfs de invloed van plastic op onze gezondheid. Hij ontdekt al snel dat het gebruik van (vooral single-use) plastic een enorme impact heeft op onze wereld en ons welzijn en leert ons tegelijkertijd dat het ook zeker anders kan.

Bag It

Je kunt de film aanschaffen of streamen via de website van Bag It. Hier vind je ook heel veel aanvullende informatie over het verminderen van plastic in het dagelijks leven en andere manieren waarop je actie kunt ondernemen. Wil je nog meer inspiratie opdoen om plastic te verminderen? Volg dan ook zeker de Facebookpagina van het Plasticdieet.

Bron foto 1: Reel Thing Productions @ http://www.bagitmovie.com/
Bron foto 2: Bill MacDonald, Algalita Marine Research Foundation @ http://www.bagitmovie.com/
Bron foto 3: Suzan Beraza @ http://www.bagitmovie.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *