Get Chef’s

Nieuw platform tegen voedselverspilling: Get Chef’s

De laatste jaren is er in toenemende mate aandacht voor voedselverspilling, zowel in onze eigen keuken als op grotere schaal bij de leveranciers en horeca. Mooie initiatieven als Instock  zetten zich steeds vernieuwend en effectief in tegen verspilling in de horeca en het bedrijfsleven en binnenkort krijgen zij versterking in hun strijd van het online platform Get Chef’s dat horecaondernemers en consumenten bij elkaar probeert te brengen om zo voedselverspilling binnen de horeca tegen te gaan.

Get Chef’s is een nieuw online platform waar horecaondernemers de kans krijgen om hun gerechten aan bieden aan consumenten om zo verspilling binnen de horeca tegen te gaan. En deze verspilling is helaas nog aanzienlijk omdat voor veel horecagelegenheden de inkoop van goederen een lastig punt blijft. De vraag vanuit de consument blijft variabel en door factoren als no-shows of tegenvallende bezoekersaantallen kan een horecagelegenheid met overschotten blijven zitten welke misschien zelfs wel in de prullenbak belanden. Eeuwig zonde natuurlijk en hier hoopt Get Chef’s een oplossing voor de bieden met hun platform. De horecagelegenheden kunnen op elk moment een maaltijd aanbieden en de consumenten profiteren van heerlijke maaltijden tegen een gereduceerd tarief. Deze maaltijd kunnen ze komen afhalen of ter plaatse in het restaurant komen opeten. Een spannend onderdeel hierbij is natuurlijk dat de consument nooit weet wat er online staat en dat het aanbod dus enorm kan verschillen per dag.

Get Chef’s zal begin juli worden gelanceerd en richt zich in de eerste instantie op Amsterdam. De eerste restaurants hebben zich al gemeld om deel te nemen aan dit nieuwe concept. Ook mooi: voor elke transactie doneert het platform 10 cent aan de lokale Voedselbank. Om op de hoogte te blijven van dit nieuwe concept kun je een bezoek brengen aan de website van Get Chef’s of de Facebookpagina van Get Chef’s volgen.

Bron foto: Get Chef’sThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment