verpakkingsvrij

Pop-Up Verpakkingsvrije Winkel in Leiden

Een tijd geleden liet ik jullie op Awkward Duckling kennismaken met het nieuwste initiatief op het gebied van verpakkingsvrije winkelen: de Verpakkingsvrije Winkel Leiden. Met al het slechte nieuws rondom verpakkingsvrije winkels de laatste tijd, waaronder de definitieve sluiting van zowel Bag & Buy als Opgeweckt Noord, vind ik het fijn om te zien dan de initiatiefnemers van de Verpakkingsvrije Winkel Leiden toch de sprong in het diepe durven te nemen na de succesvolle crowdfunding. Om Leiden alvast kennis te laten maken met hun winkel openen ze daarom een pop-up winkel middenin het centrum.

De initiatiefnemers van de Verpakkingsvrije Winkel Leiden zijn Jeroen Schrama en Anne Gotink en vanaf oktober vorig jaar zijn zij al bezig met het opzetten van de allereerste verpakkingsvrije winkel in Leiden. Qua opzet en assortiment zal de winkel veel weghebben van GOODsONLY met een sterke nadruk op een toegankelijk assortiment dat waar mogelijk lokaal, seizoensgebonden en biologisch is. Alhoewel de definitieve locatie van de winkel nog niet officieel bekend is gemaakt zal Leiden deze hele zomer alvast kennis kunnen maken met hun winkel en het concept van verpakkingsvrij winkelen in hun pop-up winkel in het centrum.

De pop-up van de Verpakkingsvrije Winkel Leiden zal vanaf vrijdag 1 juli te bezoeken zijn in het voormalige pand van de V&D in Leiden aan de Aalmarkt 22, middenin het historisch centrum. Samen met diverse andere ondernemers en kunstenaars zullen ze daar in de maanden juli, augustus en misschien zelfs september gevestigd zijn. Een fantastische locatie om belangstelling te wekken voor verpakkingsvrij winkelen en de initiatiefnemers hopen na deze pop-up winkel hun definitieve locatie na de zomer te openen. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte en ik hoop snel zelf een bezoek te kunnen brengen aan Leiden.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge