Vegan

Vegansuper

Ik heb het al vaker gezegd: plantaardig eten wint aan populariteit, ook in Nederland. Niet alleen zijn er steeds meer vegan bloggers en bekende personen die zich uitspreken over hun plantaardige lifestyle, de hotspots waar vegetariërs en vegans terecht kunnen voor een hapje, drankje of boodschappen nemen ook in rap tempo toe. Deze zomer openen alleen al in Amsterdam leuke hotspots als Spirit en Meatless District de deuren en voor vegans in Groningen is er nu ook leuk nieuws want binnenkort zal de crowdfunding van start gaan voor de eerste vegan supermarkt in het noorden van ons land: Vegansuper.

Alhoewel ik zelf niet in de buurt van Groningen woon vind ik het wel een ontzettend leuke stad. Groningen is wat mij betreft echt een voorloper op het gebied van duurzaamheid, eerlijke handel en plantaardig eten en ik vind het dan ook geen verrassing dat juist hier plannen zijn om een vegan supermarkt te openen. In Nederland zijn natuurlijk in reguliere supermarkten en in biologische winkels steeds meer vegan artikelen te koop, maar nog steeds kan het lastig zijn om alle etiketten te moeten lezen en alle schappen door te moeten speuren. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn al leuke hotspots te vinden met een breed of geheel exclusief vegan assortiment (Vegabond in Amsterdam en Veggie4U in Den Haag), maar in de rest van Nederland blijft dit nog een beetje achter. Vegansuper wil middels de crowdfunding genoeg geld verzamelen om de eerste vegan supermarkt in Groningen te openen. Hier bieden zij vegetariërs en vegans de mogelijkheid om al hun boodschappen op één plek te doen. Het assortiment zal bestaan uit 3.000 vegan producten en daarnaast is het plan om ook ontbijt-, lunch-, ijs- en smoothiebar te openen.

De crowdfunding voor Vegansuper start op maandag 13 juni en loopt 33 dagen lang. Mocht de crowdfunding succesvol zijn dan zal Vegansuper media september 2016 de deuren openen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of zelf ook investeren in dit mooie initiatief? Blijf dan op de hoogte via de Facebookpagina van Vegansuper.

Update: De crowdfunding voor Vegansuper was een groot succes en de winkel zal op 20 oktober de deuren openen in Groningen aan de Nieuwe Ebbingestraat 87.

Update: Vegansuper heeft de deuren geopend in Groningen en biedt een verrassend en uitgebreid assortiment aan plantaardige producten. 

Bron foto: https://www.facebook.com/vegansuper.nlThere are 2 comments

Add yours
  1. H*

    Groningen is voor mij ook niet bepaald om de hoek, maar dit zou ook voor mij ook echt een motivatie te zijn om al dierlijks vaker te laten staan. Gemak dient de mens he?


Post a new comment