Vegan Sundays

Vegan Sundays pop-up diner

Dat plantaardig eten steeds populairder wordt zal voor niemand als een verrassing komen. Er zijn vegan foodblogs en kookboeken in overvloed en op Instagram laten getalenteerde thuiskoks zien dat plantaardig eten alles behalve saai is. Er zijn ook steeds meer bedrijven die middels workshops, diners en voorlichting laten zien dat plantaardig eten niet alleen heel gezond, maar ook heel smakelijk is. Zo ook het Amsterdamse bedrijf Vegan Sundays, opgericht door chef-kok Alexander Gershberg. Op zaterdag 11 juni kun je de missie en het menu van Vegan Sundays zelf beleven tijdens het Vegan Sundays pop-up diner in Amsterdam.

Vegan Sundays

Alexander Gershberg richtte Vegan Sundays op in 2011 om op creatieve wijze mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van plantaardig, biologisch en duurzaam eten. Hij werd geboren in Rusland, groeide op in Israël en woont sinds 2006 in Amsterdam en dit heeft geleid tot een bijzondere fusion kookstijl met elementen uit verschillende wereldkeukens. Voor zijn gerechten maakt de chef-kok enkel gebruik van plantaardige, lokale en biologische producten waarbij geraffineerde en commerciële producten worden vermeden. Het resultaat is een verrassend en veelzijdig menu waar ook niet-vegans van onder de indruk zijn en waar iedereen mee kan kennismaken tijdens de catering, diners of workshops van Vegan Sundays.

Vegan Sundays

Op zaterdag 11 juni vindt de zomereditie van het Vegan Sundays pop-up diner plaats. Het diner vindt plaats om 19.00 uur in het Conscious Hotel aan de Overtoom in Amsterdam. Het menu is zoals altijd een verrassing, net als het live entertainment, maar je kunt hier zeker een heerlijke avond verwachten. Voor een 4-gangen menu betaal je €40,- als je een week vooraf reserveert en €45,- als je later reserveert. Wil je meer weten over dit leuke bedrijf of graag aanwezig zijn bij het komende diner dan kun je een bezoek brengen aan de website van Vegan Sundays.

Update: Wil je zelf net zulke smakelijke vegan gerechten op tafel zetten als Alexander Gershberg? Dan kun je je volop laten inspireren door het kookboek Vegan For Friends van Alexander Gershberg

Bron foto 1: Wouter van der Wolk
Bron foto 2: Alexander Gershberg
Bron foto 3: Wouter van der WolkThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment