Ten Minste Eetbaar Tot

Kijktip: Ten Minste Eetbaar Tot

Voedselverspilling is al een aantal jaar een hot item in ons land en op allerlei punten in de voedselketen wordt er hard gewerkt aan het verminderen van deze verspilling. Dat was ook wel hoognodig want jaarlijks wordt er tussen de 1,8 en 2,7 miljoen ton verspild! Initiatieven als Damn Food Waste, Kromkommer en Instock strijden op hun eigen manier tegen voedselverspilling, maar ook de consument kan zelf nog heel veel doen tegen verspilling. Wist je dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weggooit? Dat is toch ontzettend zonde! Natuurlijk kan dit eenvoudig teruggebracht worden als we iets slimmer inkopen, bewaren en koken en juist hiervoor komt 24Kitchen met een heel leuk nieuw programma: Ten Minste Eetbaar Tot.

In Ten Minste Eetbaar Tot laat 24Kitchen chef Estée Strooker wekelijks zien hoe je voedsel het beste kunt bewaren, hoe je restjes op kunt maken en hoe je kunt koken met overgebleven producten. Het is leuk om te zien dat ook een grote zender als 24Kitchen voedselverspilling aankaart en probeert tegen te gaan door de kijkers te leren om te koken met restjes en bewaaradviezen te geven. Met deze bewaar- en bespaartips van Estée wordt het voor iedereen een stuk eenvoudiger (en leuker) om voedselverspilling terug te dringen.

De nieuwe serie Ten Minste Eetbaar Tot is begonnen op 7 juni en is elke dinsdagavond te zien om 19.00 op 24Kitchen. De serie bestaat uit 10 afleveringen Daarnaast kun je de website van 24Kitchen bezoeken voor een overzicht van allerlei handige organisatie- en bewaartips. Wil je alvast een impressie van het programma? Bekijk dan eens de trailer van Ten Minste Eetbaar Tot.

2 gedachten over “Kijktip: Ten Minste Eetbaar Tot”

    1. Ik was het ook helemaal vergeten te delen vorige week, maar nog wel op tijd voor de uitzending deze week ;). Ik kijk Broodje Gezond inderdaad ook! Ik vind het programma niet zo leuk als ik had gehoopt (vind dat ze veel informatie weglaten en iets te kort door de bocht zijn), maar het is wel vermakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *