De Streekmarkt Utrecht

De Streekmarkt

Elke vrijdag laat ik jullie op Awkward Duckling kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Vandaag is het de beurt aan de Streekmarkt: een van oorsprong Utrechtse markt die elke maand plaatsvindt en waar je heerlijk kunt winkelen bij de vele aanbieders van diverse (streek)producten.

De Streekmarkt

De Streekmarkt is in 2009 opgezet in de Zijdebalenhal op initiatief van Kick Woltjer en Joost de Boer die een groter publiek kennis wilden laten maken met al het lekkers dat de regio te bieden hadden. De markt verplaatste naar de Mariaplaats, maakt ondertussen al uitstapjes naar andere steden en groeit gestaag door en nu zijn er nog steeds grootse plannen voor verdere uitbreiding. Maar nog steeds vind de markt trouw elke eerste zondag van de maand plaats in Utrecht.

De Streekmarkt is enorm uitgebreid in vergelijking tot veel andere markten die ik hier bespreek en je vindt op de markt dan ook een uitgebreide selectie aan food- en non-foodstands. De deelnemers verschillen per editie, maar je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor verse (en veelal lokale) producten van Oudwijker Kazen, Topworst, Wijkse Imker, True Tapas, Kool Organics, De Hippe Boon en Beebox. Daarnaast is er ook van alles te proeven bij de stands van Stan & Co, Shakes on Wheels, Hinkelman, Happy Cupcake en Tour de la Frite.

De Streekmarkt

De Streekmarkt vindt elke eerste zondag van de maand van 11.00 uur tot 18.00 uur plaats in Utrecht. De locatie verschilt nog wel eens, maar meestal vindt deze plaats op de Mariaplaats. De markt is zo’n succes dat deze tegenwoordig ook uitstapjes maakt naar bijvoorbeeld Amsterdam, Wijchen en Helmond. Houdt vooral de website van de Streekmarkt in de gaten voor de eerstvolgende editie.

Ook leuk in Utrecht:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/DeStreekmarkt/

1 gedachte over “De Streekmarkt”

  1. Weer zo’n super toffe markt! Ik ben erg benieuwd naar de Streekmarkt in Helmond, die is wel lekker dichtbij. Lijkt me erg leuk om daar wat lekkere spullen te kopen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *