Ouders Natuurlijk Beurs

Mijn bezoek aan de Ouders Natuurlijk Beurs

Op zaterdag 4 juni vond de 8e editie plaats van de Ouders Natuurlijk Beurs bij Hotel Doorwerth in Arnhem en ik mocht erbij zijn. Ideale timing natuurlijk met onze tweede op komst, ik kon nog wel wat inspiratie gebruiken. De Ouders Natuurlijk Beurs is dé beurs bij uitstek voor bewust, natuurlijk en duurzaam leven met kinderen en een bron van informatie en inspiratie voor ouders (to be). De beurs biedt een dag vol workshops, lezingen, shopping en natuurlijk een heleboel vermaak voor de kleintjes.

Ouders Natuurlijk Beurs

Met het hele gezin, want hoogzwanger dus zelf niet meer zo mobiel helaas, trokken we richting Arnhem op deze bloedhete dag. Gelukkig waren we er vroeg bij want het was al verrassend druk rond 10 uur. De beurs werd  georganiseerd in en rond het hotel en de locatie was prachtig. Buiten waren 2 grote tenten geplaatst met diverse stands van leuke merken en bedrijven en daarnaast nog wat losse stands, waaronder die van Kiind en Melkpunt. Daaromheen waren diverse leuke speelplekken voor de kinderen opgezet en er was een heus speeltuintje en zwembad. Bij de koffiekraam en de andere horecastands was een groot terras en een overdekt terras met picknicktafels waar meer dan genoeg ruimte was voor de bezoekers en natuurlijk nam iedereen ook her en der plaats in het gras: het was tenslotte een zonnige dag.

Ouders Natuurlijk Beurs

Ook binnen waren in een paar zalen een heleboel leuke stands verzameld, waaronder de stands van De Groene Vrouw, Juffrouw Pollewop, Bewuste Box, Bumaround, Cute Cotton en Dragen & Zo. Het aanbod aan producten en diensten was enorm uitgebreid en als bewuste ouder kon je hier over allerlei onderwerpen informatie krijgen en voor alle wensen producten krijgen. Er waren vooral veel stands aanwezig met draagzakken en -doeken, menstruatiecups, duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten, houten speelgoed (van bijvoorbeeld Grimm’s en Ostheimer), crayon rocks en kleding van ontzettend leuke merken als Maxomorra. Allemaal dingen waar ik razendenthousiast van werd dus ik keek mijn ogen uit. Ik kon mijn koopwoede nog enigszins bedwingen en heb alleen twee pakken wasbare billendoekjes van ImseVimse en een ontzettend leuk speelpakje van Maxomorra voor de baby gekocht. Helaas was het te druk en te warm om uitgebreid informatie te vragen over mijn wensen voor een draagzak, maar ik zag enorm veel mama’s met een draagzak van Tula lopen en één moeder vertelde me dat ze hier erg tevreden over was en niet meer zonder zou kunnen dus ik denk dat mijn keuze is gevallen op de Tula.

Ouders Natuurlijk Beurs

Natuurlijk was er naast de uitgebreide markt nog veel meer te beleven op de Ouders Natuurlijk Beurs. Zo werden er lezingen gegeven over onder andere de Democratische School, het dragen van kinderen, vaccineren, acupunctuur, borstvoeding en hooggevoeligheid en waren er workshops te volgen over hypnobirthing, massages, wikkelen, kangatraining, ontspannen ouderschap en effectief communiceren. Zelf begonnen wij de dag met een workshop yoga voor peuters en kleuters en alhoewel het een ontzettend leuke workshop was bleek mijn peuter hier heel anders over te denken. Achteraf bleek hij het wel gezellig te vinden met alle kindjes, maar wilde hij niet dansen en yoga doen met alle ‘grote’ mensen en daarom verlieten wij al vroegtijdig de zaal. Vanwege de hitte en het zwanger zijn was ik helaas niet in staat om langer dan een paar uurtjes op de beurs te blijven waardoor ik een aantal interessante workshops en lezingen heb moeten laten schieten, maar gelukkig heb ik nog volop inspiratie opgedaan op de markt en bij de diverse stands.

Ouders Natuurlijk Beurs

Er is tijdens de beurs enorm goed rekening gehouden met zowel de iets grotere kinderen als de kleine kinderen en de zwangeren. Niet alleen was er volop speelruimte, er was zelfs gedacht aan een stilteruimte, zitplaatsen voor het hele gezin en er waren meer dan genoeg borstvoedingsmogelijkheden. Natuurlijk is het een beurs voor natuurlijk en bewust ouderschap en zijn ze ingesteld op ouders en op zwangeren, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat het zo goed is geregeld.

Ouders Natuurlijk Beurs

Kon jij zelf niet aanwezig zijn bij deze editie van de Ouders Natuurlijk Beurs? Niet getreurd want ook in de winter zal er weer een editie van de Ouders Natuurlijk Beurs plaatsvinden. Ik houd je natuurlijk op de hoogte via Awkward Duckling. Voor meer informatie over de afgelopen editie en de aanwezige bedrijven en merken kun je ook een kijkje nemen op de website van de Ouders Natuurlijk Beurs.There are no comments

Add yours