Opvoeders en Huttenbouwers

Leestip: Opvoeders en Huttenbouwers

Onlangs liet ik jullie kennismaken met het gloednieuwe tijdschrift Kiind, een écht leuk tijdschrift over opvoeden. Deze lente brachten zij hun eerste papieren editie uit van het tijdschrift, maar het platform bestaat al geruime tijd online en heeft niet stilgezeten. Voor de lancering van hun tijdschrift brachten ze al eerder een boektijdschrift uit: Opvoeders en Huttenbouwers. Dit boektijdschrift bevat de leukste artikelen en veel meer van het toen nog alleen online tijdschrift Kiind.

Opvoeders en Huttenbouwers

Kiind is in 2009 in het leven geroepen als online magazine over natuurlijk en bewust ouderschap en heeft sinds die tijd een enorme collectie aan mooie artikelen verzameld over de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van eerlijk en bewust ouderschap. Door de jaren heen is het online platform al uitgegroeid tot een magazine van formaat, met 100.000 unieke bezoekers per maand. In 2014 verscheen, met behulp van crowdfunding, hun boektijdschrift Opvoeders en Huttenbouwers met maar liefst 248 pagina’s boordevol inspiratie.

Opvoeders en Huttenbouwers

Opvoeders en Huttenbouwers bevat een bonte collectie van artikelen, recepten, diy projecten en leuke activiteiten van diverse auteurs en fotografen. Zo vind je in het boektijdschrift bijdragen van bijvoorbeeld Christel Rengers, Lana van Leeuwen, Nienke Tode-Gottenbos, Eva Bronsveld, Bas van der Veen en Sandii Zachte. Hun bijdragen zijn op overzichtelijke wijze verdeeld in het boektijdschrift in de hoofdstukken: Ontspannen Ouderschap, Vooruit Naar Vroeger, Gezond en Blij en Klein Avontuur. Deze indeling komt ook terug in het nieuwe tijdschrift.

Opvoeders en Huttenbouwers

Elk hoofdstuk bestaat uit diverse artikelen over uiteenlopende onderwerpen in die categorie. In het hoofdstuk Ontspannen Ouderschap vind je bijvoorbeeld artikelen over samen slapen, filosoferen met kinderen, de seksuele ontwikkeling van kinderen en borstvoeding. In het hoofdstuk Vooruit Naar Vroeger lees je over dragen, consuminderen, omgaan met pijn tijdens de bevalling, seksegericht opvoeden en wasbare luiers. In Gezond en Blij leer je meer over hechting, marketing voor kinderen, voeden op verzoek en empathie en tot slot lees in je Klein Avontuur over spannende experimenten voor kinderen, avontuurlijk kamperen en andere buitenbelevenissen.

Opvoeders en Huttenbouwers

Zoals je misschien wel kunt opmaken uit de onderwerpen die aan bod komen heeft zowel het boektijdschrift als het platform een antroposofische inslag die ik persoonlijk erg fijn en verfrissend vind. Hier geen eindeloze reclames voor dure merken, moeilijkdoenerij over opvoedingsrichtlijnen en consultatiebureauwensen, maar een natuurlijke en gevoelsmatige benadering van opvoeden en ouderschap.

Opvoeders en Huttenbouwers

Je kunt het boektijdschrift Opvoeders en Huttenbouwers bestellen op de website van Kiind voor €15,- of bij één van de diverse verkooppunten van Kiind. Wil je na het lezen van het boektijdschrift nog meer Kiind? Dan kan ik een abonnement op het tijdschrift ook van harte aanbevelen. Ik ben in elk geval groot fan!

2 gedachten over “Leestip: Opvoeders en Huttenbouwers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *