Pieper Bier

Instock lanceert Pieper Bier

Met de opening van een tweede restaurant in Den Haag deze zomer en hun pas verschenen kookboek Instock Cooking heeft Instock het maar druk in Nederland met het tegengaan van voedselverspilling. Dat weerhoudt ze er echter niet van om nieuwe ideeën te lanceren en nieuwe manieren te vinden om op ludieke wijze voedselverspilling tegen te gaan. Zo lanceert Instock binnenkort hun Pieper Bier: bier van geredde aardappels!

Pieper Bier

In Nederland wordt jaarlijks een enorme hoeveelheid aardappels verspild en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Samen met brouwerij Troost ontwikkelde Instock een unieke biersoort waarvan een deel van de mout is vervangen door geredde aardappels. Deze aardappels zijn afkomstig van zowel de Albert Heijn als van een aardappelverpakker. Het resultaat is een lichte biersoort die door kenners wordt vergeleken met een pale ale. Ook Instock is verplicht een ‘ten minste houdbaar tot’ datum op hun producten te plaatsen, maar omdat zij geloven dat deze wetgeving toe is aan vernieuwing gebruiken ze deze met een knipoog door hun bier te voorzien van een ‘ten minste heerlijk tot’ datum.

Het Pieper Bier van Instock wordt op vrijdag 17 juni gelanceerd bij het Instock restaurant aan de Czaar Peterstraat 21 in Amsterdam. De feestelijke lancering vindt plaats van 17.00 tot 20.00 met een gezellige barbecue en natuurlijk volop bier. Voor meer informatie over de feestelijke lancering kun je een kijkje nemen op de website van Instock. Vanaf deze datum is het bier verkrijgbaar bij het restaurant voor €4,50. Wil je meer weten over het Pieper Bier van Instock? Bekijk dan bovenstaande filmpje.

Bron foto’s: InstockThere are 6 comments

Add yours

Post a new comment