Festival Mundial

Festival Mundial

Alhoewel festivals helemaal hot zijn en je elk jaar weer ruime keuze hebt uit de vele muziek- en foodfestivals in ons land is Festival Mundial toch wel een bijzonder evenement. Hier komen muziek, lekker eten, cultuur en duurzaamheid moeiteloos samen en de fantastische sfeer die er hangt wordt door alle bezoekers geroemd.

Festival Mundial

Festival Mundial organiseert dit jaar alweer de 29e editie van het festival en net als voorgaande jaren belooft het een bijzonder feest te worden. Alhoewel ik sowieso groot fan ben van festivals vind ik dat Festival Mundial extra bijzonder is vanwege de grote nadruk op duurzaamheid en diversiteit. Het festival houdt zich op verschillende fronten bezig met duurzaamheid door bijvoorbeeld actief te werken aan afvalvermindering en recycling van materialen en op de Urban Farm Area valt voor bezoekers van alles te leren over lokaal en biologisch eten, recycling en upcycling, bijen en honing en moestuinieren.

Festival Mundial

Natuurlijk ontbreekt de fantastische muzikale programmering ook dit jaar niet. Van over de hele wereld komen bekende en minder bekende artiesten hier optreden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Matisyahu, Broederliefde, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Wende, Nneka en Ronnie Flex? Dit is slechts een kleine greep uit het enorme programma en ik twijfel er niet aan dat er voor iedereen wel iets leuks op het programma staat. Ook qua eten valt hier genoeg te ontdekken. De food line-up is voor een festival indrukwekkend te noemen. Zo staan hier onder andere de mobiele keukens van Toetzoet, Public Pie, Joeri Tandoeri, Gember & Sereh, Faya Lobi, Friethoes, Wood Pizza, Bollyfoods en Vega met Ballen. Festival Mundial staat trouwens bekend om het ruime aanbod aan plantaardige maaltijden in tegenstelling tot andere festivals dus ook voor veggie’s is er hier genoeg te proeven.

Festival Mundial

Tijdens Festival Mundial is ook de Feelgood Market aanwezig: een gezellige markt waar je kunt shoppen voor design, fashion, vintage en lifestyle items en waar een nadruk ligt op ambachtelijk, handgemaakt en streekproducten. Natuurlijk kun je Festival Mundial een dagje bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om een heel weekend lang feest te vieren. Verblijven in de buurt is heel eenvoudig geregeld bij de hotels in de buurt of op de Stadscamping Tilburg die speciaal voor het festival de festivalcamping opent waar je jouw eigen tent kunt opzetten of een accommodatie kunt huren.

Festival Mundial

Festival Mundial vindt plaats op zaterdag 25 van 13.00 tot 01.00 en zondag 26 juni van 13.00 tot 23.00 bij de Spoorzone in Tilburg. De kaartverkoop is al in volle gang en deze zijn te bestellen via de website voor €27,50 per dagticket of €37,50 voor een weekendticket. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis het terrein op. Helaas kan ik er zelf dit jaar niet bij zijn vanwege de zwangerschap, maar voor volgend jaar staat een bezoek zeker op de agenda. Voor meer informatie over het festival of het bestellen van tickets kun je een bezoek brengen aan de website van Festival Mundial.

Bron foto’s: Dolph Cantrijn @ http://www.festivalmundial.nl/There are no comments

Add yours

CommentLuv badge