Fed Up

Kijktip: Fed Up

Onlangs werd bij 3DOC de interessante documentaire Fed Up uitgezonden, een schokkende reportage over de huidige stand van zaken omtrent de volksgezondheid in Amerika en de grote rol die de politiek en het bedrijfsleven hierin speelt. De focus ligt in deze documentaire voornamelijk op de jeugd in Amerika waar het percentage overgewicht en alle bijbehorende gezondheidsklachten als gewrichtspijn en diabetes steeds hoger komt te liggen.

Fed Up

Fed Up is een Amerikaanse documentaire uit 2014, maar is ook in ons land erg actueel. Wereldwijd nemen de gezondheidsproblemen toe, ook onder kinderen, en er wordt steeds meer ontdekt over de relatie tussen onze hoge suikerinname en onze gezondheid. De documentaire licht deze gezondheidsproblemen toe en plaatst deze in een groter perspectief waarbij geen enkel overheidsorgaan, persoon, bedrijf en merk wordt gespaard: van de invloed van de suikerlobby in de politiek tot de slinkse advertenties gericht op kinderen. De documentaire is erg confronterend, vooral wanneer je kennismaakt met enkele gezinnen en hun kinderen die ondanks hun soms jarenlange strijd tegen het overgewicht niet in staat zijn te breken met hun slechte gewoontes door uiteenlopende redenen.

Fed Up

Alhoewel de documentaire vooral gaat over Amerikaanse kinderen is veel van de documentaire ook erg van toepassing op de huidige Europese situatie. Niet voor niets strijden prominente personen als Jamie Oliver, zoals in zijn TED Talk ‘Teach Every Child About Food’, al jaren voor betere voorlichting en regulatie qua voeding, vooral voor onze kinderen. De documentaire is confronterend en absoluut het bekijken waard! Fed Up is nu nog te bekijken via de website van NPO en tevens verkrijgbaar bij Bol.com voor €9,99. Wil je meer informatie of in actie komen na het bekijken van de documentaire dan kan dat ook via de website van Fed Up.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Bron foto’s: KRO-NCRV

2 gedachten over “Kijktip: Fed Up”

    1. Ja, heftig he? Er is steeds meer bekend over de vernietigende effecten van suiker op onze gezondheid, vooral in de hoeveelheden waarin we het tegenwoordig binnenkrijgen. Ik ben erg benieuwd wat je van de documentaire vindt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *