Fat, Sick and Nearly Dead 2

Kijktip: Fat, Sick and Nearly Dead 2

Vorig jaar deelde ik als kijktip Fat, Sick and Nearly Dead: een documentaire waarin de zieke Joe Cross kampt met een slechte gezondheid en veel overgewicht en besluit het roer volledig om te gooien. Gedurende 2 maanden besluit hij alleen groene juices te drinken om het effect daarvan op zijn gezondheid te onderzoeken. Tijdens deze ‘juice fast’ reist hij door Amerika en spreekt hij met diverse mensen over gezondheid en vasten en deze reis is vastgelegd in de documentaire. Natuurlijk was iedereen razend benieuwd hoe het Joe Cross was afgegaan na die tijd en gelukkig is dat ook te bekijken in zijn tweede documentaire: Fat, Sick and Nearly Dead 2.

De documentaire Fat, Sick and Nearly Dead 2 verscheen in 2014: jaren na de initiële ‘juice fast’ van Joe Cross. Niet alleen zie je hoe het Joe, en andere deelnemers aan de eerste documentaire, is vergaan in die jaren, maar de documentaire gaat ook dieper in op een gezonde lifestyle in een wereld waar je constant wordt overstelpt met slechte keuzes. Hij is eerlijk over het feit dat ook hij moeite heeft met het op gewicht blijven en in de documentaire spreekt hij met ervaringsdeskundigen, medici en mensen op straat over gezondheid, gewicht en voeding. Het resultaat is een dynamische documentaire waarin je een kijkje krijgt in Joe’s leven, maar ook veel leert over gezondheid en de samenhang met voeding.

Fat, Sick and Nearly Dead 2 is, net als het eerste deel, op Netflix te bekijken. Speciaal voor deze tweede film van Joe Cross is er een Reboot With Joe community opgezet waar iedereen die deelneemt aan een ‘reboot’ terecht kan voor tips, informatie en vooral ondersteuning. Hier vind je veel informatie over juicen, maar ook over ‘gewoon’ gezond plantaardig eten en je gezondheid.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment