De Hibou

De Hibou in Zutphen

Onlangs was ik voor het eerst sinds ik hier in de regio woon eens een middagje in Zutphen te vinden. Natuurlijk had ik al eerder tijdens de Zero Waste Blogger Meeting een bezoek gebracht aan GOODsONLY, maar echt een middagje winkelen in Zutphen was er nog niet van gekomen. Ontzettend jammer want ik ontdekte dat Zutphen een heel leuke stad is met heel veel gezellige, en vaak duurzame, hotspots. Eén van mijn favorieten van mijn bezoek was de Hibou: een leuke winkel waar retro en eko hand in hand gaan.

De Hibou

De Hibou is een kleine, maar gezellige winkel in het centrum van Zutphen. De winkel is hier helemaal op zijn plek omdat Zutphen ook wel het antroposofische centrum van van Oost-Nederland wordt genoemd en je hier heel veel mensen hebt die streven naar duurzaamheid en een gezond omgeving voor mens, dier en natuur. Met een sterke nadruk op duurzaamheid past de Hibou helemaal bij dit gedachtegoed.

De Hibou

Bij de Hibou vind je allerlei producten die ‘eko & retro’ zijn, twee dingen die heel veel betekenen voor de eigenares van de winkel: Maaike Steenkuyl. Het kleurrijke en zorgvuldig geselecteerde assortiment bestaat uit serviesgoed, interieuritems, accessoires, speelgoed, knuffels, tassen en nog veel meer moois. Al deze producten zijn gifvrij en zo duurzaam mogelijk. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is het een ontzettend leuke winkel om te bezoeken.

De Hibou

In het assortiment vind je producten van mooie merken als Djeco, Lilliputiens, Huisteil, Jellycat en Colourful Creatures. Voor iedereen met een groen hart is de winkel echt een uitkomst want je vindt hier heel veel serviesgoed van bamboe, stevige flessen van Klean Kanteen, bijenwasdoeken van Bee’s Wrap, herbruikbare boterhamzakjes van Lunchskins, herbruikbare tasjes en dat is slechts een kleine greep uit het assortiment. Zero wasters kunnen hier zeker hun slag slaan om vervolgens een bezoek brengen aan GOODsONLY.

De Hibou

Je vindt de Hibou in Zutphen aan de Sprongstraat 11, middenin het gezellige centrum. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00. Voor meer informatie over deze ontzettend leuke winkel kun je een kijkje nemen op de website van de Hibou.

Ook leuk in Zutphen:There are 2 comments

Add yours

Post a new comment