Portabella

Biologische Noordermarkt

Elke vrijdag laat ik jullie op Awkward Duckling kennismaken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Vandaag een artikel over misschien wel één van de meest bekende biologische boerenmarkten in Amsterdam, namelijk de biologische Noordermarkt.

De Vierslag

De biologische Noordermarkt is ontstaan in de jaren ’80 door een aantal kleine ondernemers die besloten de Noordermarkt te gebruiken om met hun producten de klanten op te zoeken. De markt is door de jaren heen steeds groter gegroeid en steeds populairder geworden. Op de biologische Noordermarkt vindt je natuurlijk alles wat je nodig hebt aan groente en fruit, vleeswaren, brood, zuivel en delicatessen. Je vindt hier bijvoorbeeld maar liefst vijf groente- en fruitkramen, drie brood- en banketkramen en diverse delicatessenkraampjes met allerlei lekkers. Ik zal een kleine greep doen uit het aanbod op de markt ter illustratie. Voor groente en fruit kun je bijvoorbeeld terecht bij de kraam van het biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf De Sterregaard of de kraam met biologische producten van De Vierslag en voor brood en banket zijn natuurlijk Le Perron en ’t Cereaal aanwezig. Voor alle zuivelbenodigdheden kun je kiezen voor producten van Geitenboerderij A.R., geitenhouderij en kaasmakerij Wolverlei of de Friese Biologische Kaashandel en natuurlijk zijn er ook een viskraam en een vleeswarenkraam aanwezig. Daarnaast kun je op de markt heerlijke olijven en tapenades halen bij Marc’t Olijven en voor verse honing ben je bij Imkerij de Koning aan het juiste adres. Bij Glorie van Holland haal je heerlijke jams, chutneys en siropen en Portabella heeft een uitgebreid assortiment aan verse en gedroogde paddenstoelen.

't Cereaal

De biologische Noordermarkt vindt elke zaterdag plaats van 09.00 tot 16.00 aan de voet van de Noorderkerk in Amsterdam. Voor meer informatie over de markt en de diverse standhouders op de markt kun je een kijkje nemen op de website van de biologische Noordermarkt.

Ook leuk in Amsterdam nabij de Noordermarkt:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto 1: http://www.portabella-paddenstoelen.nl/
Bron foto 2: https://www.facebook.com/Vierslag/
Bron foto 3: https://www.facebook.com/Cereaal-Joost-en-Roy-van-de-Wiel-147287465390786/

2 gedachten over “Biologische Noordermarkt”

  1. Dit lijkt me een onwijs leuke markt. Ik woon zelf een heel eind van Amsterdam, dus ik had geen idee dat die überhaupt bestond. Mocht ik een keer in A’dam zijn, ga ik zeker een kijkje nemen! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *