biologische boerenmarkt Almere

Biologische Boerenmarkt Almere

Sinds enkele weken laat ik jullie elke vrijdag kennismaken met één van de vele (biologische) boerenmarkten die ons land rijk is. Vandaag een uitgebreid artikel over de biologische boerenmarkt Almere: naar eigen zeggen de grootste, mooiste en gezelligste overdekte biologische markt van Nederland.

De Almeerse Boerenmarkt vindt al 15 jaar plaats in Almere en vind je sinds 5 jaar in de grote schuur van de Stadsboerderij. Elke zaterdagochtend verzamelen diverse ondernemers zich op deze locatie om hun waren aan te bieden. De markt bestaat voor een groot gedeelte aan vaste deelnemers, waaronder Het Zonnelied met hun brood en banket, Warmonderhof met groente, fruit en bloemen, De Buurackers met geitenkaas en nog veel meer, Caseificio Bianchini met Italiaanse kaas en pasta, Jelmer de Bock met crêpes, ‘t Groene Erf met kruidenierswaren en bier, Nadja de Notenkoningin met noten en gedroogd fruit, keukenprins Jan met diverse lekkernijen, poelier Bart Kok, Elfriede de Visvrouw, Zoetenzuiver met heerlijke taarten en natuurlijk Stadsboerderij Almere zelf met hun rundvlees van eigen koeien. Daarnaast worden zij regelmatig versterkt door andere aanbieders van zowel food als non-food producten. Zoals je ziet ben je bij deze boerenmarkt aan het juiste adres voor zowel de wekelijkse verse boodschappen als allerlei andere biologische en vaak duurzame inkopen.

Een bezoekje aan de biologische boerenmarkt Almere is ook nog eens een leuk uitje op de zaterdagochtend. Zo kun je genieten van heerlijke koffie met gebak bij het marktcafé of een bezoek brengen aan de Stadsboerderij zelf waar van alles wordt georganiseerd en waar je bijvoorbeeld de boomgaard of de kruidentuin kunt bezoeken. De biologische boerenmarkt in Almere vindt elke zaterdagochtend plaats van 09.30 tot 13.00 in de grote schuur van de Stadsboerderij aan het Kemphaanpad 14. Voor meer informatie over de wekelijkse markt en de diverse aanbieders kun je een kijkje nemen op de website van Stadsboerderij Almere.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto: http://www.stadsboerderijalmere.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *