In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel

Kookboektip: In 28 dagen van Gifbelt naar Tempel

Afgelopen april verscheen de totaal herziene editie van ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’: een boek geschreven door Jacqueline van Lieshout, dé detoxcoach van Nederland. De eerste editie van dit boek verscheen alweer 6 jaar geleden en in de tussentijd zijn er veel nieuwe recepten verzameld en is er aanvullende informatie toegevoegd aan het boek. Het resultaat is een compleet boek boordevol informatie en recepten voor iedereen die zijn lifestyle eens onder de loep wil nemen en streeft naar een energieker en gezonder leven.

In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel

In het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ leert Jacqueline van Lieshout haar lezers in slechts 28 dagen op een andere manier naar eten te kijken. Het is geen dieetboek, maar kan eerder worden omschreven als een lifestyleverandering omdat het boek je niet alleen leert om anders naar eten te kijken, je leert ook anders boodschappen te doen en anders te koken. Is dit echt nodig? Gezien de relatief ongezonde lifestyle van velen van ons en de vage klachten waar veel mensen mee te maken hebben is een lifestyleverandering van (tenminste) een maand in veel gevallen geen gek idee.

In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel

In het boek staat detoxen centraal, maar niet op de manier zoals je dit waarschijnlijk kent. Jacqueline van Lieshout ziet detoxen namelijk niet zozeer als het ontgiften van je lichaam, dit doet je lichaam namelijk zelf al, maar eerder als het opruimen van je voedingspatroon. Het programma leert je hoe je bewust boodschappen doet en hoe je etiketten en verpakkingen moet lezen. Zo leer je bewustere keuzes te maken en leer je nieuwe gewoontes aan. Dit alles aan de hand van een programma van 28 dagen waarin je ervoor kiest om je voedingspatroon en lifestyle drastisch om te gooien. Er is bewust gekozen voor deze 28 dagen omdat het 21 dagen kost om een nieuwe gewoonte aan te leren en je jezelf dus hopelijk na het volgen van het programma een aantal goede, nieuwe gewoontes hebt aangeleerd.

In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel

In de 28 dagen van het programma nuttig je geen gluten, suiker, keukenzout, toevoegingen, koemelkproducten, vlees, cafeïne, alcohol, niet-volkoren rijst, aardappels zonder schil en niet-gefermenteerde sojaproducten. Je zult je wel afvragen wat je dan nog wel kunt eten, maar dat is nog verrassend veel. Zo experimenteer je in die 28 dagen van de kuur volop met groente, fruit, glutenvrije granen, noten, zaden, kiemen, zilvervliesrijst, eieren, vis, schapen- en geitenzuivel, peulvruchten en gefermenteerde sojaproducten. In het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ pleit Jacqueline van Lieshout echter niet alleen voor een verandering van eetpatroon, ze stelt ook voor om enkele andere gewoontes aan te leren die ook gunstig zijn voor de gezondheid. Zo pleit ze voor het gebruik van goede voedingssupplementen, het dry brushing van de huid om de doorbloeding en het lymfesysteem te stimuleren, thermotherapie, het gebruik van psylliumvezels en het nemen van tijd voor jezelf.

In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel

Jacqueline van Lieshout weet in haar boek heel helder toe te lichten waarom onze lifestyle op bepaalde punten zo schadelijk is voor ons welzijn en weet in eenvoudige termen uit te leggen waarom onze huidige consumptie van suiker, vlees, toevoegingen en koemelkproducten niet bevorderlijk is voor onze gezondheid zonder hierbij prekerig te worden of een totaalverbod te promoten. Door het hele boek blijft ze gematigd: natuurlijk is ze streng tijdens de detoxkuur, maar dit betekent niet dat je allerlei voedingsmiddelen moet blijven afzweren. Eet en drink vooral wat je lekker vindt, maar met mate en beleef zelf wat voor effect het heeft op jouw lichaam.

In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel

Het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ van Jacqueline van Lieshout is nu verkrijgbaar bij diverse boekhandels en onder andere bij Bol.com te koop. Neem ook zeker eens een kijkje op de website Detoxcoach van Jacqueline van Lieshout voor meer informatie en recepten.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is toegestuurd en bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *