Vleesverlangen

Kijktip: Vleesverlangen

De consumptie van vlees en vis ligt steeds meer onder vuur en naar mijn idee zijn vegetarisme en veganisme nog nooit zo populair geweest. Er is steeds meer aandacht voor de misstanden in de veeteelt en visserij en de impact daarvan op het milieu. Daarnaast zijn we massaal meer bezig met onze gezondheid en blijkt de consumptie van dierlijke producten hier niet altijd even positief aan bij te dragen. Gelukkig zijn er steeds meer boeken en films beschikbaar om ons hierover voor te lichten. Zo ook de Nederlandse documentaire Vleesverlangen.

Vleesverlangen

Vleesverlangen is een documentaire van Marijn Frank, presentatrice van de Keuringsdienst van Waarde en zelfverklaard vleesjunk. In haar eerste bioscoopdocumentaire gaat zij op onderzoek uit naar de herkomst van het vlees op haar bord. Dit doet zij door een bezoek te brengen aan een plofkippenboerderij en op stage te gaan bij een koeienslachterij en veel gesprekken aan te gaan met slachters, fokkers en consumenten, zowel een chef-kok als een geheelonthouder. De documentaire ging op 21 november vorig jaar in première op het IDFA, was vanaf 3 december in diverse theaters te zien en wordt aankomende donderdag voor het eerst op televisie uitgezonden.

Vleesverlangen

Na de uitzending volgt direct de Vleesverlangen Challenge: een uitdaging tot het minder eten van vlees. Gedurende 14 dagen wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan de challenge en door middel van uitdagingen, recepten en de informatie op de website word je gemotiveerd en aangezet tot nadenken over jouw vleesconsumptie. Aan de challenge doen ook 3 bekende Nederlanders mee: 3FM dj Michiel Veenstra, foodblogger Leonie ter Veld en rapper en acteur Akwasi. Gedurende de challenge zullen zij dagelijks vloggen over hun ervaringen.

Vleesverlangen

De documentaire Vleesverlangen wordt op donderdag 19 mei uitgezonden van 21.00 tot 22.15 op NPO3, gevolgd door een aftertalk met Marijn Frank zelf en de deelnemers aan de challenge. Wil je meer weten over deze documentaire of over de challenge? Neem dan eens een kijkje op de website van de documentaire Vleesvervangen. De trailer voor de documentaire is hieronder alvast te zien.

Bron foto 1: Maarten Remmers @ http://www.herrie.com/
Bron foto 2: http://www.herrie.com/
Bron foto 3: http://www.herrie.com/
Bron foto 4: Maarten Remmers @ http://www.herrie.com/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment