tijdschrift Kiind

Kiind: een écht leuk tijdschrift over opvoeden

Alhoewel ik bij mijn eerste zwangerschap ouderschapstijdschriften verslond alsof ik alle beschikbare informatie die er was tot me moest nemen moet ik bekennen dat ik deze zwangerschap slechts één (gratis ontvangen) tijdschrift heb opengeslagen om het halverwege gefrustreerd in de papierbak te gooien. Gefrustreerd om de enorme hoeveelheid reclame, de oppervlakkige artikelen en de ‘roze wolk’ artikelen. Waar zijn de inhoudelijk interessante artikelen, de realistische opiniestukken zoals ik zo waardeer van me-to-we bijvoorbeeld en de reclame en aankondigingen van echt duurzame en gezonde producten voor kleine kinderen? Gelukkig maakte in onlangs kennis met Kiind: een nieuw uitgebracht papieren tijdschrift dat blijkbaar al jaren online beschikbaar is. Waarom kende ik dit platform nog niet?

tijdschrift Kiind

Kiind is in 2009 in het leven geroepen als alternatief voor de tijdschriften die er op dat moment al waren over opvoeden en ouderschap. Kiind noemt zichzelf eerlijk over ouderschap en informeert over gezond en relaxter leven met kinderen. Kiind begon als online platform en heeft tegenwoordig al 100.000 unieke bezoekers per maand. Dus werd het de hoogste tijd voor een papieren versie van het tijdschrift. Deze lente kwam de allereerste editie uit en voortaan verschijnt Kiind vier keer per jaar in tijdschriftvorm.

tijdschrift Kiind

De eerste editie van Kiind staat in het teken van Druk in de breedste zin van het woord. Het tijdschrift staat deze editie dan ook vol met artikelen over drukke kinderen, ADHD, relaxter leven en natuurlijk de stoelgang.  De artikelen van het tijdschrift zijn opgedeeld in een aantal onderdelen, namelijk: Ontspannen Ouderschap, Vooruit Naar Vroeger, Gezond en Blij en Klein Avontuur, vergelijkbaar met de indeling op de website. Mede hierdoor en door de overzichtelijke, maar speelse, indeling en opmaak doet het tijdschrift erg denken aan één van mijn andere favorieten: Flow Magazine. Naast de uitgebreide en inhoudelijk erg sterke artikelen vind je in Kiind natuurlijk ook een schat aan informatie over mooie producten en initiatieven, leuke columns over ouderschap, interviews, gedichten, diy projecten, recepten en nog heel veel meer.

tijdschrift Kiind

Zoals je ziet is Kiind een ontzettend veelzijdig tijdschrift met een sterke nadruk op duurzaamheid, gezondheid en bewust opvoeden. Een aantal van mijn favoriete artikelen zijn over duurzaam schoonmaken, kraamzorg over de grens, de spijsvertering en praten over seksualiteit met je kind. De onderwerpen zijn in mijn optiek veel gevarieerder dan in andere ouderschapstijdschriften en de onderwerpen en visies sluiten ook veel beter aan bij mijn persoonlijke opvattingen. Daarnaast is het tijdschrift ook in de kleinere details ideaal voor ouders met een groen hart. Zo vind je hier niet de grote reclamecampagnes, maar advertenties voor kleinere producenten en initiatieven. Ook de producttips richten zich op duurzamere producten en kleinere bedrijven wat voor mij een welkome afwisseling is. Hier dus geen reclames voor Zwitsal, Woezel en Pip en Nijntje en ik vind dat een enorm sterk punt aan Kiind.

tijdschrift Kiind

De lente-editie van Kiind is nu uit en zowel online verkrijgbaar als in diverse boekhandels. Voor een overzicht van alle verkooppunten of meer informatie over het tijdschrift kun je een kijkje nemen op de website van Kiind. Je kunt op de website ook een jaarabonnement afsluiten, dan ontvang je vier nummers voor €35,- per jaar.

5 gedachten over “Kiind: een écht leuk tijdschrift over opvoeden”

    1. Dan moet je het zeker eens proberen. Ik heb zelf een abonnement afgesloten, maar er zijn diverse boekhandels waar je ook de eerste editie los kunt aanschaffen. Ik ben er in elk geval heel enthousiast over!

  1. Ik wist niet dat ze ondertussen ook op papier te lezen zijn! Hoera! Hoewel het duurzaamgewijs natuurlijk beter online is, vind ik het nog altijd fijner om in een tijdschrift te lezen… Ook in Flow trouwens!

    1. Ja, leuk he? Een papieren uitgave is inderdaad minder duurzaam, maar ik geef op dat gebied toch de voorkeur aan een echt tijdschrift in plaats van een online magazine, vooral voor bijvoorbeeld de Flow. De meeste tijdschriften lees ik al in de bibliotheek, maar helaas heb ik Kiind daar nog niet kunnen vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *