Ommelander Markt

Ommelander Markt

Elke vrijdag bespreek ik op Awkward Duckling één van de vele leuke boerenmarkten in Nederland waar je terecht kunt voor heerlijke verse (streek)producten. Vandaag laat ik jullie kennismaken met de Ommelander Markt, een gezellige markt in Groningen waar je eens per maand de mooiste en lekkerste lokale producten vindt. Hier komen boeren en producenten uit de regio bijeen om consumenten kennis te laten maken met hun producten.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt is ontstaan in 2011 toen Groningen de Hoofdstad van de Smaak was. In het kader van dit evenement werden de eerste drie edities van de Ommelander Markt georganiseerd. Een groep boeren rondom Groningen besloot naar aanleiding van dit succes de Stichting Ommelander Markt op te richten, met als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en ketens te verkorten. Sinds die tijd is de Ommelander Markt helemaal ingeburgerd in Groningen.

Ommelander Markt

Op de markt draait alles om lokale producten en daarom wisselt het productaanbod per seizoen. Onder de vaste aanbieders vind je bijvoorbeeld Anneke Veenstra met heerlijke honing, BioBakker van Esch met écht Gronings brood, Bosschaart met fruit en fruitsappen, De Tuinen van Weldadigheid met hun biologische groente, Dhana Chocolade, Kleikracht met kaas en zuivel, Postma met gerookte paling en ZIPPàSYRUP met diverse siropen. Alhoewel er veel vaste standhouders zijn wordt de markt regelmatig aangevuld met nieuwe aanbieders. De aanwezigen op de markt worden de week voorafgaand aan de markt bekend gemaakt via de nieuwsbrief en de website. Ongeacht de aanwezige aanbieders kun je er altijd vanuit gaan dat je op deze markt aan het juiste adres bent voor al jouw verse boodschappen.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt vindt elke 2e zaterdag van de maand plaats van 10.00 tot 16.00 op het Harmonieplein in Groningen. Voor meer informatie over de markt en de aanwezige standhouders kun je een kijkje nemen op de website van de Ommelander Markt.

Ook leuk in Groningen:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/ommelandermarkt/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge