De Nieuwe Graanschuur

De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort

Deze maand was ik een dagje in Amersfoort om daar enkele duurzame en vooral leuke hotspots te bezoeken. Al eerder schreef ik een uitgebreid verslag van mijn bezoek aan Het Lokaal en vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met De Nieuwe Graanschuur: een biologische en verpakkingsarme winkel waar je verse, lokale en vooral duurzame producten vindt.

De Nieuwe Graanschuur

Met de toenemende populariteit van lokaal en biologisch eten is het fijn om te zien dat steeds meer winkels zich specialiseren hierin. De Nieuwe Graanschuur biedt, net als Het Lokaal, een uitgebreid assortiment aan verse, lokale producten, maar legt hiernaast ook nog een sterke nadruk op duurzaamheid en biologische producten. De winkel is daarnaast ook nog eens verpakkingsarm, wat inhoudt dat je hier veel producten in bulk kunt aanschaffen met zelf meegebrachte zakjes, potjes en tasjes. Natuurlijk zijn er ook potjes en zakjes te koop in de winkel.

De Nieuwe Graanschuur

In het verpakkingsvrije assortiment vind je onder andere veel groente en fruit, brood en banket, kaas en diverse soorten thee, kruiden, granen, bonen, suiker, koffie, wijn, olie en nog heel veel meer. Daarnaast biedt de winkel ook een ruim assortiment aan voorverpakte producten en ook non-food producten als schoonmaakartikelen en verzorgingsproducten. Dit maakt De Nieuwe Graanschuur een winkel waar je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen.

De Nieuwe Graanschuur

De Nieuwe Graanschuur opende de deuren in 2015, maar is te zien als een logische stap op de in de jaren ’80 in deze straat gevestigde biologische winkel De Graanschuur. De Nieuwe Graanschuur is een coöperatie en de verpakkingsarme winkel is hun allereerste initiatief. De coöperatie heeft als doel het stimuleren van biologische productie en verpakkingsarm werken en de winst van de winkel wordt weer geïnvesteerd in de ontwikkeling van bijvoorbeeld de biologische productie in de streek.

De Nieuwe Graanschuur

De winkel legt een sterke nadruk op streekproducten en producten als groente, brood, vlees, zuivel en eieren komen zoveel mogelijk uit de streek, binnen een straal van 25 kilometer rondom Amersfoort. Natuurlijk zijn er ook producten te koop die van verder weg komen, maar de leden van de coöperatie houden de herkomst van de producten scherp in de gaten en doen dit zoveel mogelijk ook naar de wens van de klant. Zo wordt er bijvoorbeeld wel gekozen voor geïmporteerde koffie en cacao, maar niet voor groente en fruit van ver. Daarnaast biedt de winkel ook dagverse maaltijden en producten aan van lokale producenten en cateraars. Tijdens ons bezoek hadden klanten bijvoorbeeld de keuze uit onder andere een quiche, een falafelburger, een linzenburger of een mungbonen-courgettesoep.

De Nieuwe Graanschuur

Je vindt De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort aan de Bloemendalsestraat 19. De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 19.30 en op zaterdag van 08.30 tot 18.00. Voor meer informatie over deze mooie winkel kun je een kijkje nemen op de website van De Nieuwe Graanschuur.

Ook leuk in Amersfoort:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *