moestuin Hof van Twello

Een eigen moestuin op Hof van Twello

Enige tijd geleden liet ik jullie kennis maken met Hof van Twello, een ontzettend leuke boerderij vlakbij Deventer waar je niet alleen terecht kunt voor heerlijke lokale en verse producten in de eigen streekwinkel, maar waar je ook nog eens een gezellige theetuin en terras, een grote speelweide, diverse kassen en een blote voetenpad vindt. Onlangs ontdekte ik dat Hof van Twello voor moestuinders op meerdere manieren interessant is. Zo is het hier namelijk mogelijk om een eigen moestuin te onderhouden op het terrein van Hof van Twello!

moestuin Hof van Twello

Hof van Twello werd in 2003 opgericht met de overtuiging dat een vitaal platteland alleen kan blijven bestaan bij renderende gewassen, producten en activiteiten. De boerderij werkt nauw samen met producenten in de regio en staat op allerlei manieren open voor het publiek. Zo ook op het gebied van moestuinieren. Je kunt bij Hof van Twello namelijk je eigen moestuin beginnen. Ideaal voor als je geen beschikking hebt over een eigen tuin of als je het liever groots wilt aanpakken. En dat allemaal gratis.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar toch biedt Hof van Twello moestuinders de mogelijkheid om hun eigen tuin te onderhouden en mee te werken aan de lokale economie. Je krijgt bij aanmelding de beschikking over een stuk grond zonder dat hier een contributie voor nodig is zoals bij een volkstuin. Natuurlijk staat hier wel iets tegenover. Zo kun je 50% van de grond gebruiken voor eigen teelt en op de overige 50% van de grond teel je producten voor de streekwinkel. Voor dit deel van de tuin werk je volgens een teeltplan dat is opgesteld door Hof van Twello, natuurlijk wel in overleg, en natuurlijk wordt er ook van uitgegaan dat iedereen ecologisch teelt. Hof van Twello stelt organische mest en compost beschikbaar en met korting kun je diverse zaden en plantgoed kopen in de winkel. Voor de oogst uit de teelt voor Hof van Twello krijg je, mits van goede kwaliteit, de helft van de opbrengst in de winkel uitbetaald. Zo verdien je met de teelt voor de streekwinkel ook nog eens een leuk zakcentje (om dit vervolgens natuurlijk weer te investeren in de moestuin).

moestuin

Wij zijn in elk geval heel erg enthousiast geworden over deze mogelijkheden op Hof van Twello, maar helaas hebben we momenteel met onze eigen moestuin in de achtertuin, onze drukke peuter en een baby op komst onze handen meer dan vol. Maar wie weet volgend jaar! Ben jij ook enthousiast geworden over het idee van een eigen moestuin op Hof van Twello? Een flyer met meer informatie is beschikbaar in de streekwinkel en natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen met de organisatie. Neem eens een kijkje op de website van Hof van Twello voor meer informatie en contactgegevens. Wil je liever op een andere manier deze leuke boerderij beleven dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan ook eens een kijkje op de website of lees mijn uitgebreide artikel voor de vele mogelijkheden om hier een leuke dag door te brengen.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge