De Hokjesman onder de Duurzamen

Kijktip: De Hokjesman onder de duurzamen

Alhoewel ik zelf redelijk intensief bezig ben met duurzaamheid en veel mensen volg die zich hier, al dan niet professioneel, mee bezighouden zou ik je niet precies kunnen vertellen wie De Duurzamen precies zijn. Is er één groep te benoemen of leeft duurzaamheid op verschillende manieren onder verschillende groeperingen? Hoe kan De Duurzame worden getypeerd en wat beweegt hem of haar? Naar de antwoorden op deze vragen gaat De Hokjesman op zoek in de aflevering De Hokjesman onder de Duurzamen.

De Hokjesman onder de Duurzamen

In het VPRO programma De Hokjesman duikt presentator en volkenkundige Michael Schaap in de wereld van verschillende subgroepen in Nederland om kennis te maken met hun leefwereld. Afgelopen week werd de uitzending waarin hij dook in de wereld van de Duurzamen uitgezonden. In deze aflevering bezoekt De Hokjesman onder andere een ecodorp in Boekel, Werkplaats de Omslag, Marjan Minnesma, een ecomodernist en een bijeenkomst van kantelaars. Stuk voor stuk mensen en groepen die bezig zijn met duurzaamheid, maar die dit elk op eigen wijze vormgeven. Ik was vooraf een beetje bang dat het wellicht een parade van extremen zou worden, maar het programma wist op mooie manier de verschillende duurzaamheidsstromingen in Nederland in beeld te brengen en hoe deze zich tot elkaar verhouden. De aflevering geeft een mooie impressie van hoe duurzaamheid leeft in Nederland en wie hier de voorlopers in zijn.

De Hokjesman onder de Duurzamen

In dit derde seizoen van De Hokjesman is Michael Schaap al op bezoek geweest bij onder andere de Geesteszieken, de Hindostanen, de Lesbiennes en de Reizigers. Dit seizoen van De Hokjesman is helaas ook het laatste seizoen. Het bezoek van De Hokjesman aan de Duurzamen werd uitgezonden op vrijdag 20 mei, maar is nog steeds te bekijken via de website van de VPRO, net als voorgaande afleveringen.

Bron foto’s: VPRO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *