Het Lokaal

Het Lokaal in Amersfoort

Onlangs was ik weer eens een dagje in Amersfoort te vinden om daar eindelijk eens een bezoek te brengen aan een aantal leuke duurzame hotspots. Eén van deze hotspots waar ik al veel goeds over had gehoord was Het Lokaal: een foodhal waar je kunt shoppen voor gezonde en verse producten van dichtbij.

Het Lokaal

In twee loodsen van een voormalig zeep- en lijmfabriek in Amersfoort is sinds kort een nieuwe overdekte versmarkt geopend: Het Lokaal. Bestaande uit een Proeflokaal en een Verslokaal draait hier alles om écht eten. Je vindt hier heerlijk lokaal eten, zoveel mogelijk biologisch en in het seizoen, en mooie producten van kleine producenten. Op deze manier wordt het voor mensen uit de regio een stuk eenvoudiger om hun producten te kopen van lokale producenten en wordt er een korte keten gecreëerd waarbij de producenten en boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en de consument een eerlijke prijs betaald.

Het Lokaal

In de winkel van Het Lokaal, ook wel het Verslokaal genoemd, vind je een enorm aanbod aan producten van lokale boeren en producenten en mooie merken. De winkel heeft een ruim aanbod aan versproducten, zoals verse groente en fruit van lokale boeren, diverse soorten kaas en brood van de inpandige bakkerij Elsenburg Broodmaker. Daarnaast vind je in het ruime assortiment mooie producten van bijvoorbeeld Brandt & Levie, Kromkommer, De Vegetarische Slager en Dr. Chocolate, maar je hebt ook veel keuze uit producten van kleinere producenten die normaliter niet zo eenvoudig verkrijgbaar zijn. Van een ruime selectie aan bieren van kleine brouwerijen tot meel van lokale molens en van honing van lokale imkers tot heerlijke sauzen van eigen bodem, je vindt het hier allemaal.

Het Lokaal

Het Lokaal biedt naast een Verslokaal ook een Proeflokaal: een horecagelegenheid aansluitend aan de winkel waar je terecht kunt voor een heerlijke drankje en hapje tussendoor of zelfs een complete maaltijd. Er wordt gewerkt met producten die ook in de winkel te koop zijn en er wordt nauw samengewerkt met lokale aanbieders en kleine ondernemers. De koffie die hier wordt geschonken wordt vers gebrand door Boot Koffie en het brood komt uit eigen bakkerij.

Het Lokaal

Daarnaast biedt Het Lokaal ook diverse workshops, evenementen, cursussen en dient het als kenniscentrum rondom regionaal voedsel en stadslandbouw. De workshops worden onder andere georganiseerd door de partijen die zelf ook actief zijn in Het Lokaal. Zo biedt BOOT koffie bijvoorbeeld een barista of latte art workshop, volg je bij Elsenburg Broodmaker een workshop brood maken met desem en volg je bij Dr. Chocolate heerlijke workshops omtrent chocola. Een overzicht van al deze workshops en andere activiteiten die worden georganiseerd bij Het Lokaal vind je ook op hun website.

Het Lokaal

Je vindt Het Lokaal in Amersfoort aan de Oliemolenhof 90. Het Lokaal is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00, zaterdag van 08.00 tot 18.00 en op zondag van 10.00 tot 17.00. Het Lokaal organiseert ook regelmatig een gezellige streekmarkt onder de naam Smaak van de Streek. Tijdens de markt verzamelen diverse aanbieders uit de regio zich op het terrein met hun mooie producten. Voor meer informatie over Het Lokaal en de vele activiteiten die hier worden georganiseerd kun je een kijkje nemen op de website van Het Lokaal.

Ook leuk in Amersfoort:

2 gedachten over “Het Lokaal in Amersfoort”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *