Food Revolution Day

Food Revolution Day 2016

Op vrijdag 20 mei 2016 is het Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver die hiermee wereldwijd aandacht wil vragen voor en wil toewerken naar goed, vers en voedzaam eten voor alle kinderen op de wereld. Teveel kinderen eten tegenwoordig teveel slechte voeding waardoor hun gezondheid en groei in gevaar komt terwijl andere kinderen iedere dag voedsel tekort komen. Jamie Oliver pleit voor het bundelen van onze krachten om zo bedrijven en overheden aan te zetten tot actie om een gezondere en gelukkigere toekomst voor onze kinderen te creëren en daar draait Food Revolution Day om!

Het streven naar een gezondere toekomst voor onze kinderen is natuurlijk een nobel doel, maar hoe wil Jamie Oliver dit bereiken? Met zijn stichting wil hij door middel van het creëren van bewustwording, educatie en het het benaderen van overheden en bedrijven een blijvende verandering teweeg brengen en daar heeft hij natuurlijk zoveel mogelijk hulp bij nodig. Met de Food Revolution Day wordt ieder jaar het succes van de campagnes gevierd en de nadruk gelegd op wat er nog te bereiken is aan verandering.

Wereldwijd nemen 115 landen deel aan Food Revolution Day en ook jij kan in actie komen en jouw steun betuigen. Op de website van de Food Revolution Day vind je talloze recepten en manieren om zelf in actie te komen en daar kun je ook de petitie tekenen en jouw steun geven aan dit mooie doel. Je wordt dan tevens op de hoogte gehouden van de Food Revolution via e-mail.

Bron foto’s: http://www.foodrevolutionday.com/There are no comments

Add yours