De Hippe Vegetarier

Kookboektip: De Hippe Vegetariër

Vorige maand verscheen het boek De Hippe Vegetariër, het allereerste boek van Isabel Boerdam die we natuurlijk al langer kennen van haar blog De Hippe Vegetariër. ‘Gezond, bewust en met volle teugen genieten van het leven’, dat is volgens Isabel de kern van De Hippe Vegetariër en ook de rode draad in haar kookboek boordevol kookinspiratie en leuke vega hotspots.

De Hippe Vegetarier

Op het blog De Hippe Vegetariër deelt Isabel Boerdam al sinds 2013 samen met een aantal gastbloggers en -redacteuren haar artikelen en recepten met als overkoepelend thema een gezonde vegetarische lifestyle. Het boek zet de toon en thema’s van het blog voort met fijne vegetarische recepten, handige tips, leuke hotspots en mooie foto’s.

De Hippe Vegetarier

Het boek draait natuurlijk voornamelijk om de recepten en deze zijn ietwat onconventioneel ingedeeld in het boek. In plaats van naar maaltijdmoment zijn de recepten ingedeeld in 7 dagmenu’s naar type dag. Zo vind je in het boek recepten voor een gewone doordeweekse dag, een topsportdag, een balansdag, een drukke dag, en verwenzaterdag, een feestdag en een hersteldag. Als toevoeging op deze recepten bevat het boek een uitgebreid hoofdstuk over vegetarische vleesvervangers met daarin een uitleg over vleesvervangers, een uitgebreide review van de meest populaire vleesvervangers en recepten om je eigen vleesvervangers te maken.

De Hippe Vegetarier

Net als de indeling zijn ook de recepten zijn anders dan je misschien gewend bent van een kookboek. In plaats van recepten met een eenduidige ingrediëntenlijst biedt Isabel bij ieder recept een basis waar vanuit je naar hartenlust kunt combineren en experimenteren met de opties die zij geeft. Zo biedt ze bijvoorbeeld een basis voor een warme maaltijdensoep bestaande uit 4 ingrediënten en je kunt vervolgens zelf uit alle opties die worden geboden kiezen voor een hoofdingrediënt, diverse smaakmakers en vulling en toppings naar keuze. Nagenoeg elk recept in het boek is zo opgebouwd en hiermee biedt het boek een eindeloze schat aan recepten en variatiemogelijkheden.

De Hippe Vegetarier

In de eerste plaats is De Hippe Vegetariër natuurlijk een kookboek en het overgrote deel van het boek bestaat uit recepten, maar daarnaast vind je in het boek ook nog eens een heel fijn overzicht van allerlei hippe vegetarische hotspots in diverse steden in Nederland. Mocht je een bezoek aan Amsterdam, Arnhem, Den Haag of Maastricht op de planning hebben staan? Dan weet je met dit boek feilloos de leukste vegetarische hotspots te vinden voor het ontbijt, een lunch, een uitgebreid diner, een bakje koffie of een gezellige borrel. In totaal zijn er hotspots in maar liefst 14 Nederlandse steden opgenomen in het boek.

De Hippe Vegetarier

Met de toevoeging van de hotspotoverzichten en de eindeloze variatiemogelijkheden met de recepten is De Hippe Vegetariër echt een boek waar je lange tijd plezier van hebt. Omdat Isabel niet zozeer gebruik maakt van standaardrecepten is het kookboek bij uitstek geschikt voor iedereen met een beetje durf in de keuken. Heb je echter behoefte aan de houvast van een vaste ingrediëntenlijst en een duidelijk stappenplan in de keuken dan kun je misschien met dit kookboek iets minder goed uit de voeten. De Hippe Vegetariër is nu verkrijgbaar bij diverse boekhandels.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is toegestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

1 gedachte over “Kookboektip: De Hippe Vegetariër”

  1. Pingback: De ultieme gids voor hippe vegetariërs: Het De Hippe Vegetariër Boek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *