De Blije Markt

De Blije Markt

Elke vrijdag bespreek ik op Awkward Duckling één van de vele leuke boerenmarkten in Nederland waar je terecht kunt voor heerlijke verse (streek)producten. Vandaag laat ik jullie kennismaken met de Blije Markt, een ontzettend gezellig maandelijks event bij Doetinchem waar alles draait om puur en lokaal eten en duurzame producten.

De Blije Markt

De Blije Markt omschrijft zichzelf als een trendy & hippe streekmarkt en vergeleken bij ‘reguliere’ boerenmarkten klopt deze omschrijving ook wel. De Blije Markt wordt namelijk niet zozeer als een warenmarkt gepresenteerd, maar meer als een maandelijks event waar lekker eten en drinken centraal staat, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Pure Markt. Elke maand verzamelen diverse mobiele keukens en aanbieders van biologische, duurzame en lokale versproducten zich. Er worden diverse lezingen en workshops georganiseerd en de sfeer is compleet door het aanbod van live muziek.

De Blije Markt

Op de Blije Markt wisselt het aanbod aan producten elke markt weer, maar je kunt hier bijvoorbeeld speciale bieren van de Biobierwinkel vinden, maar ook de chocoladewerken van Homemade Chocolate Mooi, verse melkproducten van De Melkbus, ambachtelijke likeuren van De Witte Lelie, honing van Imkerij van Waardenburg en Griekse specialiteiten van Kreta Feinkost. Zij worden vergezeld door de mobiele keukens van bijvoorbeeld Let’s Coffee Mobile, Lilian’s Eetpaleis en Comsat Poffertjes. Naast het foodaanbod zijn er ook diverse stands aanwezig met een select aanbod aan kleding, accessoires en andere (vaak handgemaakte of duurzame) producten.

De Blije Markt

De Blije Markt vindt maandelijks op een zondag plaats van april tot en met oktober. De markt is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur bij het Markant Outdoorcentrum in Braamt. Voorheen werd de markt georganiseerd aan het Mark Tennantplantsoen in het centrum, maar sinds 2017 is de markt weer teruggekeerd naar de oorspronkelijke locatie in Braamt. Voor aankomende data, meer informatie over de markt of de aanwezige deelnemers kun je een kijkje nemen op de website van De Blije Markt.

Ook leuk in Doetinchem:

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: http://www.deblijemarkt.nl/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge