De Verpakkingsvrije Winkel

De Verpakkingsvrije Winkel in Leiden

Na Groningen, Utrecht, Zutphen en Coevorden zal binnenkort ook Leiden een verpakkingsvrije winkel rijker zijn! De crowdfunding voor de allereerste verpakkingsvrije winkel in Leiden was succesvol en binnenkort zal ook iedereen in Leiden en omgeving een stuk eenvoudig verpakkingsvrij kunnen winkelen.

Vanaf oktober vorig jaar zijn de initiatiefnemers Jeroen Schrama en Anne Gotink bezig met het opzetten van de allereerste verpakkingsvrije winkel in Leiden. De winkel zou eigenlijk afgelopen december al openen, maar de initiatiefnemers hadden een crowdfundingcampagne nodig om de winkel uiteindelijk te kunnen realiseren. Het beoogde bedrag was € 9.000,- en dat bedrag was relatief snel ingezameld. Dit bedrag wordt voornamelijk geïnvesteerd in dispensers, een kassasysteem en natuurlijk de nodige voorraden. Mocht er nog ruimte zijn voor overige investeringen dan hopen de initiatiefnemers te kunnen investeren in bijvoorbeeld een notenpersmachine, urban farming, kookworkshops of verse smoothies. Nu het beoogde bedrag behaald is en ze een locatie op het oog hebben verwacht ik dat de winkel niet lang meer op zich zal laten wachten.

Qua opzet doet de verpakkingsvrije winkel mij erg denken aan GOODsONLY. De nadruk ligt op lokaal, seizoensgebonden en biologisch en het assortiment zal breed zijn, maar wel toegankelijk zijn voor een groot publiek. De initiatiefnemers hopen de winkel te kunnen openen op het Kraftpark in Leiden, een plek die erg in opkomst is bij creatieve en veelal groene ondernemers. In de eerste instantie zullen ze beginnen met een pop-up winkel om het concept te testen en snel te kunnen starten. Er is nog niet veel bekend over een definitieve locatie of openingsdatum, maar ik houd jullie natuurlijk op de hoogte! Volg ook zeker de Facebookpagina van De Verpakkingsvrije Winkel.

Update: De Verpakkingsvrije Winkel is gevestigd aan de Kopermolen 36 in Leiden. There are no comments

Add yours

CommentLuv badge