Tony

Tony’s Chocolonely de Film

Tony’s Chocolonely is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de winkels en onze keukenkastjes en het is moeilijk te geloven dat dit merk zo’n grote groei heeft doorgemaakt in de afgelopen 10 jaar. Het verhaal van Tony’s Chocolonely is enorm inspirerend en nog steeds zet het bedrijf zich elke dag in voor een slaafvrije cacaowereld. Om dit inspirerende verhaal te delen met alle fans en geïnteresseerden is vanaf vandaag de film Tony in première gegaan.

De film Tony neemt ons mee terug naar het ontstaan van Tony’s Chocolonely en de reis vanaf 2003 die heeft geleid tot het ontstaan van het populaire chocolademerk. Van een aantal Nederlandse journalisten die tijdens een aflevering van het televisieprogramma de Keuringsdienst van Waarde tot de schokkende ontdekking kwamen dat de cacaoindustrie gepaard gaat met kinderarbeid en slavernij tot nu, een tijd waarin Tony’s Chocolonely is uitgegroeid tot het grootste chocoladebedrijf in Nederland en nog dagelijks werkt aan een eerlijke cacaohandel en vooruitgang in deze moeilijke industrie. In de film wordt een heleboel archiefmateriaal gecombineerd met nieuwe filmbeelden om zo dit inspirerende verhaal te reconstrueren.

De film Tony is vanaf vandaag, 14 april, door het hele land te zien en op sommige locaties en data vindt er na de filmvertoning ook een nagesprek met Tony’s Chocolonely oprichters en marketeers plaats. Voor meer informatie over de film en screenings bij jou in de buurt kun je hier een kijkje nemen. Voor een voorproefje van de film kun je de trailer hieronder bekijken.

Bron foto: http://www.amstelfilm.nl/tonyThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge