Questionmark

Duurzaam en gezond kiezen met Questionmark

Een hele tijd geleden schreef ik een artikel over de ontzettend handige website en app van Questionmark waarmee je in één oogopslag ziet hoe jouw favoriete producten uit de supermarkt scoren op duurzaamheid. Natuurlijk was deze toepassing al een enorme aanwinst, maar één belangrijke pijler ontbrak nog en dat was gezondheid. De website en de app zijn aangepast en vanaf nu is het mogelijk om met de nieuwe app van Questionmark zowel duurzaam als gezond te eten.

De nieuwe app en website van Questionmark maakt het mogelijk om heel eenvoudig te ontdekken hoe een willekeurig product uit de winkel scoort op mensenrechten, milieu, dierenwelzijn en gezondheid zodat je altijd een bewuste keuze kunt maken. Voor duurzaamheid zijn hier steeds meer handige tools voor, maar voor gezondheid spreken de beoordelingen, verpakkingen, keurmerken en diverse claims elkaar enorm tegen. Zo wordt het voor de consument erg moeilijk gemaakt om bewustere keuzes te maken in de winkel. Gelukkig wordt dit nu met de vernieuwde functie van de Questionmark app een stuk eenvoudiger gemaakt.

Questionmark

Met de pijler Gezondheid op de vernieuwde app en website van Questionmark kunnen consumenten nu eenvoudig hun producten in de winkel scannen om zo informatie in te winnen met betrekking tot duurzaamheid en gezondheid. Om te bepalen of een product past in een gezond voedingspatroon volgt Questionmark de richtlijnen van de Gezondheidsraad op uit 2015 die zijn verwerkt in de Schijf van Vijf. Alhoewel ik me niet altijd kan vinden in de adviezen van het Voedingscentrum is dit allicht een handige richtlijn bij het kiezen van meer verantwoorde producten. Het oordeel over de gezondheid van een product wordt geformuleerd in kleur en tekst aan de hand van Ja, Redelijk, Matig, Niet Echt of een uitgesproken Nee. Daarnaast wordt de verhouding gezondheid-duurzaamheid ook een stuk inzichtelijker met de app, want niet ieder product dat goed is voor de gezondheid is ook duurzaam en vice versa.

Wil je meer weten over de handige vernieuwde app van Questionmark of deze direct downloaden? Breng dan een bezoek aan de website van Questionmark.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/questionmarkfoundation/
Bron foto 2: https://www.facebook.com/questionmarkfoundation/There are no comments

Add yours