Makkelijke Moestuin app

De Makkelijke Moestuin app

Alhoewel het weer nog niet helemaal meewerkt is het toch echt volop lente en dat betekent dat we weer met onze handen in de aarde zitten en onze moestuinen nieuw leven inblazen. Albert Heijn heeft het enthousiasme in heel Nederland al aangewakkerd met hun moestuintjesactie en nu is de tijd aangebroken om onze moestuinbakken ook écht te vullen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar alhoewel wij sinds vorig jaar serieuzer bezig zijn met de moestuin gaat er zo hier en daar nog wel iets mis en kunnen wij wel wat hulp gebruiken. Gelukkig is daar nu een heel handige app voor, de Makkelijke Moestuin app.

Makkelijke Moestuin app

Als je Awkward Duckling al wat langer volgt zul je vast niet onbekend zijn met de Makkelijke Moestuin. Ruim een jaar geleden schreef ik al een uitgebreide blogpost over het beginnen van je eigen moestuin aan de hand van de Makkelijke Moestuin methode van Jelle Medema. Deze jonge moestuinder leert beginnende moestuinders middels zijn website en boek hoe ze zo efficiënt en eenvoudig mogelijk kunnen beginnen met een paar moestuinbakken en zaadjes zonder hier veel ruimte of kennis voor nodig te hebben. Hij probeert moestuinieren zo toegankelijk te maken voor iedereen en zijn app maakt het zaaien en verzorgen van de planten nog eenvoudiger.

Makkelijke Moestuin app

De Makkelijke Moestuin app geeft gebruikers de mogelijkheid om virtueel een aantal moestuinbakken aan te maken om zo in de app bij te kunnen houden wat je in het echt doet. Je kiest de grootte van de bakken, de ligging en kunt aangeven of je er een klimrek aan hebt toegevoegd voor eventuele klimmers. Vervolgens kies je de planten die je gaat zaaien in de bakken. De app houdt rekening met de tijd van het jaar en geeft hierin advies, ook qua plaatsing van de planten om zo de bakken optimaal te benutten. De app houdt vervolgens bij hoe jouw tuin ervoor staat, wat je voor stappen moet ondernemen qua verzorging en geeft handige informatie over de groentes in jouw tuin. De uitleg is heel eenvoudig en zo weet je stap voor stap hoe je zo goed mogelijk voor jouw plantjes moet zorgen.

Makkelijke Moestuin app

Alhoewel moestuinieren in bakken steeds populairder is geworden en er vele verschillende methodes voor zijn is de app wel volledig ingesteld op de Makkelijke Moestuin methode. Dit betekent dat er veelvuldig wordt gerefereerd aan de eigen grond, zaden en bakken van Jelle. Het kan dus zijn dat je soms wat aanvullende informatie zult moeten zoeken, maar over het algemeen biedt de app zeker een fijne basis en wat zekerheid als je net begint met moestuinieren. De app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Heel veel moestuinplezier!

2 gedachten over “De Makkelijke Moestuin app”

  1. He, wat een handige app lijkt me dit! Ik heb echt totaal geen groene vingers, dus hier zou ik denk heel veel van kunnen leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *