Lush Toothy Tabs

Lush Toothy Tabs

Met de aanschaf van mijn allereerste Humble Brush besloot ik ook direct nog iets nieuws te proberen op het gebied van tandverzorging, namelijk een alternatief voor tandpasta. Alhoewel ik voor mijn dagelijkse verzorgingsproducten altijd kies voor dierproefvrije artikelen die zo natuurlijk mogelijk zijn blijkt het in de praktijk nog vies tegen te vallen om een tandpasta te vinden die dierproefvrij is en ook nog eens effectief is. Gelukkig stuitte ik op de lijn tandverzorgingsproducten van Lush en besloot ik zowel de Lush Toothy Tabs als de Lush Tooth Powder uit te proberen. Vandaag lees je alles over mijn ervaring met de Lush Toothy Tabs.

Lush Toothy Tabs

De Lush Toothy Tabs zijn te koop in diverse smaken met pakkende namen als Bling, Boom! en Limelight. Ik koos voor mijn eerste keer voor een relatief neutrale smaak, namelijk de Dirty Toothy Tabs. Deze tabs smaken enigzins fris en mintachtig door de toevoeging van kruizemunt en neroli, maar zijn minder uitgesproken in smaak dan je misschien gewend bent van je reguliere minttandpasta. De ingrediëntenlijst is relatief kort en bestaat, zoals je van Lush gewend bent, uit zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Het voornamelijke reinigende ingrediënt in de tabs is natriumbicarbonaat, oftewel baking soda, een ingrediënt dat ook vaak dient als basis voor diy tandpasta. De tabs bevatten geen fluoride en geen microplastics, zijn allen dierproefvrij en de Dirty Toothy Tabs zijn zelfs vegan. De tabs zijn zelfconserverend, dit betekent dat er geen extra conserveringsmiddelen aan het product zijn toegevoegd en dat je deze toch heel lang kunt bewaren. Mijn flesje is geproduceerd in januari 2016 en is houdbaar tot maart 2017, wat betekent dat de tabs zonder conserveringsmiddelen zelfs langer houdbaar zijn dan een reguliere tandpasta die je tot 12 maanden na opening kunt gebruiken.

Lush Toothy Tabs

Als je voor het eerst de Toothy Tabs gebruikt is het zeker even wennen. In plaats van tandpasta op je tandenborstel te doen en te poetsen gebruik je een tabletje. Deze tab kauw je stuk waardoor er een soort pasta ontstaat waarmee je vervolgens kunt poetsen. Deze pasta verandert al snel in schuim en vanaf dat moment verschilt het poetsen met de tabs niets meer van poetsen met tandpasta. De tabs schuimen behoorlijk en ik vind het persoonlijk iets teveel van het goede, maar ik heb op de website van Lush al gelezen dat er veel mensen zijn die per poetsbeurt slechts een halve tab gebruiken en dat dit zorgt voor een ideale hoeveelheid schuim. De tabs wennen snel in gebruik en ik was aangenaam verrast door hoe lang je kunt doen met één flesje Toothy Tabs. Eén flesje tabs bevat 50 gram en alhoewel ik niet de moed had om te tellen hoeveel tabs dat nu eigenlijk zijn kan ik je verzekeren dat je er langer mee doet dan de verpakking wellicht doet vermoeden. Ik gebruik de tabs nu al ruim een maand twee keer per dag en ik heb misschien net aan de helft van de verpakking opgemaakt. De Lush Toothy Tabs zijn niet alleen natuurlijker qua ingrediëntenlijst en dierproefvrij, ze zijn ook duurzamer ten opzichte van reguliere tandpasta omdat de verpakking als deze leeg is kan worden ingeleverd bij een Lush winkel voor hergebruik. Zo is de milieuonvriendelijke plastic verpakking uiteindelijk toch relatief duurzaam.

Lush Toothy Tabs

Al met al ben ik erg te spreken over de Toothy Tabs van Lush en alhoewel ik de Tooth Powder natuurlijk ook nog ga uitproberen ben ik er nu al van overtuigd dat ik hoe dan ook een fijn dierproefvrij alternatief heb gevonden voor mijn reguliere tandpasta. De Toothy Tabs zijn verkrijgbaar vanaf € 7,95 in Lush Winkels door het hele land en natuurlijk ook online te bestellen op de website van Lush. Hier vind je ook een heleboel handige informatie over de ingrediënten en werking van de Toothy Tabs en natuurlijk over Lush zelf.

11 gedachten over “Lush Toothy Tabs”

 1. Ik heb ze laatst ook gekocht en geprobeerd. Ik schrok de eerste keer een beetje van de hoeveelheid schuim inderdaad. Dat zie je niet aankomen 😉 Ik vind ze ideaal op reis.

  1. Ja, dat schuim is inderdaad wel even een dingetje om aan te wennen :D. Ik schrok er ook van, maar een halve tab of een gedeelte uitspugen is altijd een goede oplossing. Verder vind ik ze ook ideaal.

 2. Gaat op mijn lijstje als ik weer een keer in een stad ben met een Lush. (Er zit er helaas nog geen in Groningen.) Zat al een tijdje te denken aan een tandpasta vervanger en dit kan wel eens de uitkomst zijn!

  1. Wat jammer dat Groningen nog geen Lush heeft, ik had verwacht dat een winkel als Lush juist in Groningen erg zou aanslaan. Dit is wat mij betreft een heel goed alternatief voor reguliere tandpasta.

   1. Ja, ik vind het ook nog enigszins vreemd. Maar wie weet, er staat ondertussen zoveel leeg, genoeg panden voor Lush om uit te kiezen zou je zeggen.

  1. Je verwacht misschien dat het weinig schuimt in vergelijking tot normale tandpasta zoals veel andere alternatieven, maar dat is met de Toothy Tabs wel anders :). Leuk dat je het eens gaat proberen!

 3. Ik kocht ze een paar jaar geleden bij Lush in een kartonnen verpakking en ik vond het een vreemd gevoel, het geknabbel. Maar misschien moet ik het nog eens een kans geven! Volgens mij spaart het ook heel wat water uit, omdat het spul niet ‘vloeibaar’ gemaakt moet worden in de verpakking.

  1. Dat klopt, ze zitten pas sinds kort in een plastic flesje. Dat vind ik dan wel een beetje jammer, ik had liever zo’n kartonnen verpakking gehad. Ik denk ook dat het mogelijk water bespaard, al weten we natuurlijk niet zeker hoeveel water er wordt gebruikt bij dat soort productieprocessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *