Korenmolen De Leeuw

Korenmolen De Leeuw

In het kader van meer biologisch en lokaal eten en minder afval creëren zijn wij de laatste jaren steeds bewuster en gerichter boodschappen gaan doen. Niet langer rennen wij zo ongeveer elke dag naar de supermarkt om ons karretje onnadenkend vol te gooien met alles wat we mogelijk nodig kunnen hebben. Grote boodschappen doen we eens per week en voor steeds meer producten kiezen we vaker voor een duurzamere variant die we in de biologische supermarkt, speciaalzaak of bij een lokale ondernemer kopen. Zo halen we bijvoorbeeld een gedeelte van onze groente en fruit bij Hof van Twello, voor zuivel kiezen we uitsluitend voor zuivel van De Weerribben, welke onder andere wordt verkocht bij de Ekoplaza, en onze meel halen we tegenwoordig standaard bij Korenmolen De Leeuw bij ons in de buurt.

Korenmolen De Leeuw

De windkorenmolen De Leeuw ligt aan de weg van Deventer naar Holten in het kleine plaatsje Lettele, vlakbij Bathmen. De molen is aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde. Dit houdt in dat de molenaar gedegen kennis heeft van de maalstenen en van het graan en het keurmerk geldt als kwaliteitswaarborg voor de producten van de molen. De molen is nog erg actief en hier wordt nog steeds op ambachtelijke en verantwoorde wijze meel gemalen van allerlei granen. Deze meelsoorten en diverse mixen worden verkocht in hun eigen winkel.

Alhoewel de molen natuurlijk al een ontzettend leuk uitje is en we afgelopen weekend zowaar mochten genieten van de ronddraaiende wieken, wat mijn zoon toch wel heel bijzonder vond, is de winkel in de molen onze voornaamste reden van bezoek. In deze bijzondere winkel verkopen ze namelijk een enorm assortiment aan meelsoorten, broodmixen, cakemixen, granen en allerlei andere bakbenodigdheden. Een gedeelte van het assortiment is ook nog eens biologisch en het grootste voordeel van de producten die in deze winkel worden verkocht is wel dat het meel en de broodmixen wordt verkocht in papieren verpakkingen van verschillende formaten. Om afval uit te sparen kiezen wij altijd voor een zak van 5 kg die wij met gemak opmaken in een aantal weken. Het meel is trouwens ook nog eens erg voordelig vergeleken met de verpakkingen die je anders in de supermarkt zou halen.

Korenmolen De Leeuw

Korenmolen De Leeuw is gevestigd aan de Oude Molenweg 3 in Lettele. De molenwinkel is geopend op vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 en op zaterdag van 09.00 tot 16.00. De producten van Korenmolen De Leeuw zijn trouwens ook op verschillende andere plekken te koop, zoals bij Hof van Twello of bij GOODsONLY in Zutphen. Wil je meer weten over de molen, een kijkje nemen in het assortiment of één van hun recepten voor vers brood proberen? Bezoek dan de website van Korenmolen De Leeuw.

 


There are no comments

Add yours