Foodlokaal

Foodlokaal *geannuleerd*

Vorige week ben ik begonnen met een nieuwe reeks artikelen op Awkward Duckling waarin ik elke week één van de vele boerenmarkten in Nederland uitlicht. Zo weten we voortaan altijd waar we de heerlijkste verse producten kunnen halen van lokale producenten. Vorige week trapte ik de reeks af met de Rotterdamse Oogst Markt en vandaag bespreek ik een nieuwe markt die wat mij betreft zeker potentie heeft en in dit rijtje thuishoort: Foodlokaal in Deventer.

Foodlokaal

Vorig weekend vond de allereerste editie plaats van Foodlokaal: een lokale markt waar je direct bij de producenten zelf kunt winkelen. Er waren zo’n 15 verschillende kramen verzameld waar diverse lokale aanbieders al hun specialiteiten aanboden. Tijdens deze eerste editie waren onder andere boekenwinkel Het Nieuwe Aaltje, leverancier van biologische producten aan huis De Gouden Pompoen, biologische kruidenkraam Spices and More, wijngaard Um D’n Olde Smid en Hollands Goud aanwezig. Niet alle aanbieders verkopen uitsluitend biologische producten, maar het uitgangspunt van de markt is lokaal en duurzaam waardoor je hier met een goed gevoel kunt winkelen voor de mooiste lokale producten. Alhoewel er nog niet heel veel verschillende aanbieders waren was het aanbod wel heel divers en de sfeer heel goed. Deze markt heeft zeker potentie!

Foodlokaal

Foodlokaal is een initiatief van Fooddock en Het Bouwhuis en de verwachting is dat deze markt elke tweede zondag van de maand zal plaatsvinden bij Fooddock. Deze eerste editie vond plaats in de extra hal van Fooddock, al is de hoop natuurlijk dat komende edities buiten plaats kunnen vinden. Elke editie zal er een thema omtrent duurzame landbouw centraal staat en dit thema wordt dan ook verwerkt in presentaties en workshops.

Foodlokaal

De eerstvolgende editie van Foodlokaal vindt plaats op zondag 8 mei van 12.00 tot 17.00. Wil je meer weten over deze maandelijkse markt bezoek dan zeker ook eens de website van Fooddock waar Foodlokaal elke maand wordt opgenomen op de agenda.

Update: Foodlokaal staat tegenwoordig helaas niet meer op de agenda van Fooddock en wordt niet meer georganiseerd. 

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.There are 2 comments

Add yours
  1. Tamara

    Ik was vorige week bij het Fooddock, wat een super gave plek in Deventer! Helaas net een weekje te vroeg voor deze markt, hopelijk wordt het een succes want wat is er nou leuker dan je lokale voedselproducenten te ontmoeten?


Post a new comment