Fashion Revolution Week

Fashion Revolution Week 2016

Op 24 april 2013 vielen er vele doden en gewonden bij het instorten van Rana Plaza in Bangladesh, de grootste ramp in de kledingindustrie ooit. Naar aanleiding van deze dag ontstond de Fashion Revolution, een beweging die zich inzet voor betere werkomstandigheden in de fashionindustrie zodat dit soort rampen niet meer kunnen gebeuren. Met diverse activiteiten en social media campagnes probeert de organisatie bewustzijn te creëren door mensen te laten nadenken over hoe hun kleding wordt gemaakt en wie hier verantwoordelijk voor is. Daarom wordt er ook dit jaar grootschalig aandacht gevraagd voor de Fashion Revolution tijdens de Fashion Revolution Week van 18 tot en met 24 april.

Fashion Revolution Week

Vorig jaar tijdens Fashion Revolution Day namen meer dan 70 landen deel en werden er wereldwijd activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor werkomstandigheden in de fashionindustrie. Mensen vroegen massaal op social media #whomademyclothes om kledingmerken een duidelijke boodschap af te geven dat ook wij streven naar eerlijkere werkomstandigheden en meer transparantie in de fashionindustrie.  Dit jaar wordt dit event nog grootser aangepakt en wordt er een heuse Fashion Revolution Week georganiseerd. In deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd, ook in Nederland. Zo vindt er op 24 april een groot kledingruilevent plaats in Utrecht, georganiseerd door Fair Fashion Festival Utrecht,  en vindt op diezelfde dag in Amsterdam het Fashion Revolution Social Media Event plaats waarbij het publiek kan meedoen met bovenstaande hashtag en waar je bekende modebloggers live aan het werk ziet en organisaties workshops geven over fair fashion.

Fashion Revolution Week

De Fashion Revolution Week vindt wereldwijd plaats van 18 tot en met 24 april en dit jaar doen meer dan 80 landen mee met diverse activiteiten en social media acties. Ook jij kunt je steentje bijdragen door bijvoorbeeld op social media te vragen #whomademyclothes. Kijk voor meer informatie over de Fashion Revolution en activiteiten bij jou in de buurt op de website van Fashion Revolution Week.

Bron foto 1: Ruth Roberts @ http://fashionrevolution.org/
Bron foto 2: http://fashionrevolution.org/
Bron foto 3: http://fashionrevolution.org/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment