Fair Fashion Festival

Fair Fashion Festival Groningen

Voor liefhebbers van eerlijke fashion biedt het Nederlands modelandschap steeds meer mogelijkheden. Om kennis te maken met diverse fairtrade merken en de ontwikkelingen van eerlijke mode is het Fair Fashion Festival in Groningen een echte aanrader. Op zaterdag 14 mei op World Fairtrade Day staat eerlijke mode een dag lang in het zonnetje.

Het Fair Fashion Festival in Groningen is een initiatief van Young & Fair en Fairtrade Gemeente Groningen. Dit zal de allereerste editie zijn die in Groningen plaatsvindt, maar het festival vindt al sinds 2013 jaarlijks plaats in Utrecht. Het event wordt georganiseerd om een breed publiek kennis te laten maken met fair fashion door middel van modeshows, een fashion markt, masterclasses en diverse workshops. Tijdens de modeshows wordt duidelijk dat duurzame mode het geitenwollen sokken imago allang is ontgroeid en dat fair fashion nog nooit zo hot is geweest als nu.

Fair Fashion Festival Groningen

Het festival zal worden geopend door wethouder Joost van Keulen en Bert van Son van MUD Jeans zal een masterclass verzorgen over Lease A Jeans. Tijdens het Fair Fashion Festival vinden er diverse workshops plaats met uiteenlopende onderwerpen. Zo kun je een workshop volgen over het succesvol opzetten van een onderneming, maar je leert ook hoe je van overhemden boxershorts kunt maken en hoe je saaie witte kledingstukken op een natuurlijke manier kunt verven. Op de fashionmarkt is onder andere de Groningse onderneming Van Hulley aanwezig en er vinden diverse modeshows plaats waarin je in elk geval de designs van lynnkate en Koko Toko kunt bewonderen.

Het Fair Fashion Festival zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei van 13.00 tot 18.00 in Het Paleis in Groningen. De entree is gratis, maar voor sommige workshops en masterclasses geldt wel een toegangsprijs. Voor meer informatie over het festival en het programma kun je een kijkje nemen op de website van het Fair Fashion Festival.

Bron foto’s: Fair Fashion Festival GroningenThere are 4 comments

Add yours

Post a new comment