Duurzame Buren

Duurzame Buren

Via het boek Delen doe je zo maakte ik kennis met Duurzame Buren, een kennisdeelplatform waarop mensen uit heel Nederland hun persoonlijke ervaringen en kennis delen rond duurzaam bouwen en wonen en energiebesparing en -opwekking. Een ware schat aan kennis voor iedereen die duurzamer wil gaan leven en hierbij wel wat hulp kan gebruiken.

Het platform Duurzame Buren is een initiatief van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE) en is opgericht in 2010. Via de website kun je in contact komen met diverse ervaringsdeskundigen op het gebied van duurzame oplossingen voor alledag. Natuurlijk is veel van deze informatie beschikbaar via allerlei (officiële) bronnen, maar het is vaak toch prettiger om te horen van een ervaringsdeskundige wat wel en niet werkt in een persoonlijker gesprek. Duurzame Buren maakt dit op een laagdrempelige manier mogelijk.

Duurzame Buren

Op de website van Duurzame Buren kun je op verschillende manieren aan de kennis komen waar jij naar op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op het forum waar heel veel onderwerpen al aan bod komen en vragen zijn gesteld. Wil je liever één op één contact met een duurzame buur? Dat kan ook. Via de kaart of de zoekfunctie vind je heel eenvoudig duurzame buren bij jou in de buurt en in hun profiel vind je aanvullende informatie over hun huis, stroom-, gas- en waterverbruik, interesses en expertises en topicdeelname. Zoals bij de meeste deelplatformen bevinden de meeste deelnemers zich in de grotere steden in Nederland, in dit geval vooral in Den Haag en Utrecht. Gelukkig maakt dat voor het delen van kennis iets minder uit dan voor het delen van spullen. Als je gebruik wilt maken van deze functies is het wel noodzakelijk om eerst een account aan te maken op de website en in te loggen.

Duurzame Buren

Naast de mogelijkheden om advies te krijgen van gelijkgestemden is het op de website van Duurzame Buren ook mogelijk om de duurzaamheid van jouw huis te vergelijken met dat van andere, vergelijkbare, huizen met de handige tool. Ook vind je links naar diverse lokale clubs en pagina’s op de website waar je makkelijker in contact kunt treden met lokale gelijkgestemden. Zo vind je bijvoorbeeld in het menu van de club van Den Haag een optie tot het geven van een Housegreening Party: een soort feestje waar je diverse duurzame buren voor uitnodigt om zo op een gezellige manier duurzame kennis te delen.

Wil je zelf eens een kijkje nemen, een duurzame buur iets vragen of zelf een duurzame buur worden? Bezoek dan zeker de website van Duurzame Buren. Via de website kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van Duurzame Buren.

 There are no comments

Add yours