DJ 100

De 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland

Afgelopen februari startte de zoektocht naar de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland. Voor deze zoektocht, ook wel de DJ100 genoemd, kon iedereen van 32 jaar of jonger met een idee of initiatief dat een duurzaam en positief effect heeft op onze wereld zich aanmelden. Op vrijdagavond 22 april werden de 100 duurzame koplopers van 2016 bekend gemaakt.

De DJ100 is een initiatief opgezet door SustainableMotion als respons op de Duurzame 100, een ranglijst die elk jaar wordt samengesteld door Trouw en die toch nog erg wordt gedomineerd door de iets oudere burgers die betrokken zijn bij de verduurzaming van de samenleving. In de DJ100 is aandacht voor alle jonge duurzame doeners en denkers in ons land en in tegenstelling tot de Duurzame 100 is de DJ100 geen ranglijst, maar een overzicht omdat de initiatiefnemers geloven dat deze nieuwe generatie denkt in samenwerken in plaats van competitie. Uit alle genomineerden selecteerde de jury van dit jaar, bestaande uit Maurits Groen, Thiëmo Heilbron, Hannie Vlug, Willa Stoutenbeek en Harm Edens, de 100 meest innovatieve en inspirerende duurzame koplopers van Nederland van 32 jaar of jonger. Met een nominatie voor de DJ100 verwerven duurzame jonge koplopers niet alleen een heleboel bekendheid, ze krijgen zo ook mogelijkheden tot samenwerkingen met partners als Duurzaam Doen, OneWorld en Dutch. In de lijst van 2014 stonden bijvoorbeeld bekende namen als Lisa Steltenpool van haar boeken De Vegarevolutie en Kickstart, Wendelien Hebly van Yoni en Francien Eppens van Shop&Drop.

DJ100

De lijst van 2016 is net als voorgaande jaren erg divers, maar iedereen op de lijst draagt op zijn of haar manier bij aan een duurzamere wereld. Zo vind je Max van Deursen (20) op de lijst die jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling is voor de Verenigde Naties, maar ook de eigenaar van upcyclingbedrijf VerdraaidGoed Lisanne Addink-Dölle (30), directeur van de Youth Food Movement Joszi Smeets (27) en oprichter en directeur van Africa Wood Grow Roeland Lelieveld (30). Wil je de lijst met 100 inspirerende jonge mensen bekijken neem dan een kijkje op de website van DJ100.

Bron foto: Sustainable MotionThere are no comments

Add yours